Κοσμος

Ο γύρος του κόσμου με αερόστατο σε 11 ημέρες: Ρώσος καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ (εικόνες, video)

2 ημέρες λιγότερες από το προηγούμενο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134223-306135.jpg

O Ρώσος λάτρης της περιπέτειας Φεντόρ Κονιούκοφ κατέρριψε το ρεκόρ του γύρου του κόσμου πετώντας με αερόστατο, μόνος, ανακοίνωσε η ομάδα του.

Ο συντονιστής της πτήσης, Τζον Ουάλινγκτον, εξήγησε ότι ο Κονιούκοφ, που είχε αρχίσει το ταξίδι του από το Νόρθαμ της δυτικής Αυστραλίας στις 12 Ιουλίου, κατάφερε να ολοκληρώσει τον περίπλου του ομαλά πάνω από τη δυτική Αυστραλία χθες το πρωί. «Το ρεκόρ κατερρίφθη, χωρίς καμιά αμφιβολία», δήλωσε προσθέτοντας ότι ο Κονιούκοφ οδήγησε το αερόστατό του έως ακριβώς το σημείο της αναχώρησής του.

Το ταξίδι του διήρκησε 11 ημέρες, δύο μέρες λιγότερο από το τελευταίο ρεκόρ που κατείχε ο Αμερικανός Στιβ Φόσετ, ο οποίος είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, μόνος, σε 13 ημέρες το 2002. Τη στιγμή που ο Κονιούκοφ κατέρριψε το ρεκόρ, βρισκόταν ακριβώς πάνω από το Νόρθαμ, σε ύψος σχεδόν 6.000 μέτρων και ταξίδευε με ταχύτητα 60 χλμ. την ώρα. «Τον συμβουλέψαμε να συνεχίσει την πτήση για άλλη μια ώρα ώστε να βρει ένα ασφαλέστερο έδαφος να προσγειωθεί, μακριά από τους λόφους και τις γραμμές του ηλεκτρικού ρεύματος», δήλωσε ο φίλος του, αεροπόρος και εκατομμυριούχος Ντικ Σμιθ.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο 64χρονος εξερευνητής πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων και είχε να αντιμετωπίσει ακραίες θερμοκρασίες, όπως κάτω από 56 βαθμούς Κελσίου, με συνέπεια να παγώνουν οι μάσκες οξυγόνου και το νερό, σύμφωνα με το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Ο Κονιούκοφ πέταξε συνεπώς πάνω από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Ειρηνικό Ωκεανό, τη Νότια Αμερική, το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας και τον Νότιο Ωκεανό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο
Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο

Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς

Παρακολουθώντας το τέλος του κόσμου από την Ακρόπολη
Παρακολουθώντας το τέλος του κόσμου από την Ακρόπολη

Δεν αποκλείεται ο κόσμος όντως να τελειώσει. Πιο πιθανό όμως είναι είτε να συνεχιστεί για πολλά χρόνια η συμπίεση της ποιότητας ζωής μας είτε απλώς να τελειώσει ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.