Κοσμος

Προκλητικός Φάρατζ στο Ευρωκοινοβουλίο: Δεν γελάτε τώρα, ε;

«Ως πολιτικό εγχείρημα είστε σε άρνηση. Είστε σε άρνηση ότι το νόμισμά σας καταρρέει»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο ακροδεξιός και πρωτοστάτης της καμπάνιας για το Brexit Νάιτζελ Φάρατζ ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου και απαντώντας στα λεγόμενα του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισήμανε απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές: «Ως πολιτικό εγχείρημα είστε σε άρνηση. Είστε σε άρνηση ότι το νόμισμά σας καταρρέει».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε… είναι ότι επιβάλλατε σε αυτούς (σ.σ. στους λαούς) με ύπουλο τρόπο και με αυταπάτες μια πολιτική ένωση» πρόσθεσε και τόνισε: «Αυτό που συνέβη την περασμένη Πέμπτη είναι ένα αποτέλεσμα-σεισμός».

«(Οι Βρετανοί) προσφέρουμε τώρα ένα φάρο ελπίδας στους δημοκράτες σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο… Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι το τελευταίο κράτος-μέλος που θα αποχωρήσει από την ΕΕ» υπογράμμισε με βεβαιότητα και κάλεσε τις Βρυξέλλες να επιδείξουν «ώριμη συμπεριφορά» και με προκλητικό τρόπο είπε στους ευρωβουλευτές: «Ξέρω ότι πολλοί από εσάς δεν έχετε ποτέ δουλέψει στη ζωή σας».

«Δεν είναι αστείο; Όταν είχα έρθει εδώ πριν από 17 χρόνια και είχα πει ότι ήθελα να ηγηθώ μιας εκστρατείας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μου γελάσατε ειρωνικά. Λοιπόν, δεν γελάτε τώρα!».