- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Μάντι είναι φοιτήτρια. Στο πιο κρίσιμο δημοψήφισμα στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, την περασμένη Πέμπτη, ψήφισε ό,τι και η υπόλοιπη οικογένειά της: Brexit. Λίγες όμως, ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, μετάνιωσε για την ψήφο της και μιλώντας την Παρασκευή από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στην κάμερα τoυ τηλεοπτικού σταθμού «ITV News» δήλωσε «πολύ απογοητευμένη».
Η ίδια περιέγραψε την «απαίσια στιγμή» που ξύπνησε την παρασκευή και συνειδητοποίησε ότι ψήφισε «Brexit», ενώ στην ουσία τώρα θέλει το «Bremain». Υποστήριξε ότι «η πραγματικότητα» των συνεπειών της έδωσε ένα χαστούκι και πως αν της δινόταν μια δεύτερη ευκαιρία θα άλλαζε την ψήφο της.
Η Μάντι απέδωσε το γεγονός πως ψήφισε υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση «στην πίεση που της ασκούσαν» τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Όπως ήταν φυσικό, χρήστες των social media έσπευσαν να την κατακρίνουν, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Σκέψου πριν ψηφίσεις τις συνέπειες». Άλλοι θεώρησαν τη στροφή της Μάντι ως «καταστροφική αποτυχία» των πολιτικών, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν πως «κάποιοι από αυτούς ήξεραν πολύ καλά ότι εκμεταλλεύονταν αυτή την άγνοια».
@knowtheory @LewieP depends which politicians; some of them knew very well they were exploiting this ignorance.
— Benjen Darlow (@kapowaz) June 24, 2016
Ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mirror, η Μάντι δεν είναι η μοναδική που μετάνιωσε για την ψήφο της. Πολλοί χρήστες του Twitter, σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τι κλείσιμο της κάλπης, δήλωναν πως θα ψήφιζαν διαφορετικά αν είχαν την ευκαιρία και αρκετοί από αυτούς φέρονται να είχαν θεωρήσει πως η Βρετανία θα παρέμενε εντός της ΕΕ όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα, κάτι που τους ενθάρρυνε να ψηφίσουν το Brexit.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ρεπόρτερ του BBC Νικ Ρόμπινσον συνομιλώντας με ψηφοφόρους και των δύο στρατοπέδων στο Σάντερλαντ, οι οποίοι «είχαν να ψηφίσουν από την εποχή της Θάτσερ», δήλωσαν ότι «πήγαν να ψηφίσουν προκειμένου να δείξουν την απέχθειά τους ενάντια στο καθεστών των Τόρις (σ.σ. Κάμερον) και των Βρυξελλών».
Ο Άνταμ ψήφισε Brexit, αλλά μιλώντας στην Βικτόρια Ντέρμπισαϊρ του BBC παραδέχτηκε πως «δεν θεωρούσα ότι αυτό μπορεί να συνέβαινε. Η ψήφος μου, δεν νόμιζα ότι θα είχε τέτοιο σημαντικό αντίκτυπο, επειδή πίστευα ότι θα παραμέναμε (στην ΕΕ). Παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον, για να είμαι ειλικρινής, με ξάφνιασε πάρα πολύ, με διέλυσε. Νομίζω ότι η περίοδος αβεβαιότητας που θα έχουμε τους επόμενους μήνες θα είναι αξιοσημείωτη, για αυτό ανησυχώ πολύ».
Ένας άλλος χρήστης του Twitter, ο Ματ Στίβενς, 30 ετών, παραδέχθηκε πως εκείνος και η σύζυγός του ψήφισαν «Brexit» γιατί θεωρούσαν ότι «η εξουσία θα το λάμβανε υπόψη», αλλά τώρα που νίκησε η αποχώρηση από την ΕΕ, νιώθει ενοχές.
Άλλοι πάλι, έγιναν έξαλλοι με τον Νάιτζελ Φάρατζ, που μόλις ελάχιστες ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει τη δέσμευσή του πως τα 350 εκατ. λίρες την εβδομάδα, ήτοι το μερίδιο του Ηνωμένου Βασιλείου στον κοινοτικό προϋπολογισμό, θα απορροφούνταν στον τομέα της υγείας. Ο ίδιος έκανε λόγο για «λάθος» της προεκλογικής εκστρατείας.
Η χρήστης του Twitter Gibbo έγραψε πως νιώθει ότι της έκλεψαν την ψήφο, επειδή «πίστεψε αυτά τα ψέματα».
I personally voted leave believing these lies and I regret it more than anything, I feel genuinely robbed of my vote
— khembe (@rambogiblet) June 24, 2016