- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Οι βρετανικές κάλπες έβγαλαν Brexit με 51,9% και επομένως άνοιξε η πόρτα για αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός αυτό επιφέρει συνέπειες τόσο για τους Βρετανούς όσο και για τη Βρετανία.
1. Bίζα. Θέσπιση βίζας στα ταξίδια στην ηπειρωτική Ευρώπη.
2. Κόστος ταξιδιών. Τα βρετανικά νοικοκυριά θα πρέπει να προβλέπουν στο εξής την εκταμίευση μεγαλύτερων ποσών για να περάσουν διακοπές στην ηπειρωτική Ευρώπη.
3. Κινητά. Αύξηση στα τέλη περιαγωγής των κινητών, που έχουν επίσης εναρμονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ή στην υπαγωγή των Βρετανών πολιτών στις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις περί αποζημιώσεων σε περίπτωση καθυστέρησης ή ματαίωσης μίας πτήσης.
4. Απασχόληση. Πιθανή μετεγκατάσταση πολλών θέσεων εργασίας, κυρίως των μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων με έδρα το City του Λονδίνου.
5. Άδεια εργασίας. Είναι πιθανόν ότι στο εξής θα απαιτείται άδεια εργασίας για τους Βρετανούς πολίτες.
6. Συνταξιούχοι εξωτερικού (ίσως και εσωτερικού). Πιθανή μείωση εισοδημάτων. εξαιτίας της ισχυρής υποτίμησης της στερλίνας, γεγονός που είναι πιθανόν να κλονίσει τις επενδύσεις τους σε ακίνητα στις χώρες διαμονής τους.
7. Ασφάλεια υγείας. Οι Βρετανοί του εξωτερικού είχαν μέχρι σήμερα κάλυψη από το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας διαμονής τους, με την κάλυψη του βρετανικού συστήματος, βάσει διμερούς συμφωνίας. Αυτό είναι άγνωστο αν θα διατηρηθεί και πώς.
8. Εργαζόμενοι σε ευρωπαϊκά όργανα. Οι χιλιάδες Βρετανοί εργαζόμενοι στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες είναι τώρα στον αέρα. Ορισμένοι έχουν φροντίσει να λάβουν και δεύτερη υπηκοότητα, την βελγική στις περισσότερες περιπτώσεις.
9. Γιβραλτάρ, Ιρλανδία, Σκωτία. Είναι πιθανό η Ισπανία να αποφασίσει να κλείσει τα σύνορά της με το Γιβραλτάρ, όπου ζουν 33.000 Βρετανοί. Μπορεί να δημιουργηθούν νέα σύνορα ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία θέτοντας περιορισμούς στην καθημερινή κυκλοφορία χιλιάδων ατόμων. Η Σκωτία μπορεί να ζητήσει δημοψήφισμα απόσχισης, και στη συνέχεια, ένταξη στην ΕΕ.
10. Πολιτική εξέλιξη στη χώρα. Ενίσχυση του Συντηρητικού Μπόρις Τζόνσον και της Άκρας Δεξιάς (Νάιτζελ Φάρατζ, φωτογραφία), αποδυνάμωση των Εργατικών και ιδίως του Συντηρητικού πρωθυπουργού Κάμερον, που είναι αμφίβολο για πόσο θα μπορέσει να κρατήσει τη θέση του.