Κοσμος

O Γάλλος αστυνομικός που αρνήθηκε να χαιρετήσει τον πρόεδρο Ολάντ και τον πρωθυπουργό Βαλς (video)

Για ποιο λόγο αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει με το βίντεο με τον Γάλλο αστυνομικό που αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ αλλά και στον πρωθυπουργό Μάνουελ Βαλς. 

Το περιστατικό που συζητά ολόκληρη η Γαλλία συνέβη στην τελετή μνήμης στις Βερσαλλίες για τον αστυνομικό και την σύντροφό του που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι.

Ο αστυνομικός ήταν σε στάση προσοχής όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πέρασε από μπροστά του και έτεινε το χέρι του για χειραψία. Ο άνδρας ωστόσο συνέχισε να κοιτά ευθεία μπροστά του αγνοώντας τον κ. Ολάντ ενώ το ίδιο έκανε και με τον Βαλς. Μόνο που στον πρωθυπουργό προσπάθησε να εξηγήσει τη στάση του και αυτός συνέχισε και δεν τον άκουσε. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αστυνομικός αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο λόγω της μεγάλης έλλειψης απαραίτητων κονδυλίων για την αστυνομία ενώ δήλωσε μετά την τελετή ότι «Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στην αστυνομία. Στο Mantes-la-Jolie έχουμε τρία οχήματα για 40 αστυνομικούς» ενώ δήλωσε απογοητευμένος που ο Βαλς δεν έμεινε να ακούσει την εξήγησή του.