Κοσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε το χρίσμα

Κέρδισε 16 συνολικά συνυποψήφιους, εξασφάλισε 1.238 αντιπροσώπους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
129464-292753.jpg

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να κατάφερε να συγκεντρώσει τόσους αντιπροσώπους όσους χρειαζόταν για να πάρει και μαθηματικά το χρίσμα του προεδρικού υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η πληροφορία μεταδόθηκε από το πρακτορείο Associated Press και προέρχεται από το ίδιο το στρατόπεδο του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Ο κ. Τραμπ φέρεται να έχει εξασφαλίσει 1.238 αντιπροσώπους, έναν παραπάνω από όσους χρειάζεται για να ελέγξει τη συνδιάσκεψη του Ιουλίου, στην οποία θα προεδρεύσει ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ (κάτω σώμα του Κογκρέσου) και ηγετικό στέλεχος των Ρεπουμπλικανών Πολ Ράιαν. Εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ θα κληθεί να αντιμετωπίσει είτε την πρώην υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον είτε τον γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, οι οποίοι διεκδικούν το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Την Τετάρτη ο Νεοϋορκέζος μεγιστάνας υπαινίχθηκε ότι θα ήθελε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Μπέρνι Σάντερς πριν από τις προκριματικές εκλογές της 7ης Ιουνίου για την πολιτεία της Καλιφόρνια. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής αποδέχθηκε την πρόκληση γράφοντας στο Twitter: «Το παιχνίδι αρχίζει. Ανυπομονώ να δώσουμε ένα ντιμπέιτ πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουνίου».


Φωτογραφία: EPA/ERIK S. LESSER

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.