Κοσμος

Το Lonely Planet αποθεώνει το Ναυάγιο της Ζακύνθου

Οι πέντε παραλίες στον κόσμο που «θα σας ξετρελάνουν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
129008-291504.jpg

«Ω θεέ μου! Κυριολεκτικά. Η ομορφιά που προσφέρει στον επισκέπτη είναι απαράμιλλη. Απομονωμένη, προστατευμένη από κάθετους βράχους, με γαλαζοπράσινα νερά όπως τα φαντάζονταν οι ελληνικοί θεοί, παρθένα, τέλεια αμμουδιά και, έτσι για να της δώσει χαρακτήρα, υπάρχει ένα ναυάγιο ξεβρασμένο στην αμμουδιά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διάσημος ταξιδωτικός οδηγός Lonely Planet για τη φημισμένη παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο σε αφιέρωμά του για τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο.

«Η μετάβαση στην παραλία είναι εύκολη αρκεί να βρίσκεστε στη Ζάκυνθο. Αν είστε, υπάρχουν πολλά χωριά, όπως το Πόρτο Βρώμη, από όπου μπορείτε να πάρετε ένα πλοίο που θα σας μεταφέρει στην παραλία. Είναι όπως την βλέπετε. Δεν υπάρχουν ανέσεις και θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας όλες τις προμήθειες που χρειάζεστε όσο θα είστε στην αμμουδιά εξερευνώντας το ναυάγιο» σημειώνεται στο δημοσίευμα του Lonely Planet.

«Το πλοίο μετέφερε λαθραίο εμπόρευμα το 1982 και έπεσε σε κακοκαιρία λίγο μετά τον εντοπισμό του από τις αρχές, και έτσι ξεβράστηκε στην ακτή. Για να δείτε την παραλία από ψηλά, επισκεφθείτε το χωριό Αναφωνήτρια. Εκεί θα βρείτε ένα μέρος δίπλα στο μοναστήρι με θέα στην ακτή από κάτω» εξηγεί ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός.

Οι παραλίες του αφιερώματος, από απομονωμένους όρμους και τιρκουάζ νερά έως μαύρες αμμουδιές με ηφαιστειακούς βράχους, αναδεικνύονται ως εξής:

1. Παραλία Ναυάγιο, Ζάκυνθος

2. Bowling Ball Beach – Mendocino, Καλιφόρνια,

3. Tallow Beach – Byron Bay, Αυστραλία

4. Κοπακαμπάνα – Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

5. Porthcurno – Κορνουάλη, Ηνωμένο Βασίλειο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.