- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
«Η Βενεζουέλα έχει άλλη μισή ώρα μέλλον, μια νέα ζώνη ώρας. Είναι μια απαραίτητη θυσία προκειμένου να σωθεί η Guri» (Σ.Σ. ο κυριότερος υδροηλεκτρικός σταθμός της χώρας).
Με τα λόγια αυτά, ο πρόεδρος της χώρας κ. Νικολάς Μαδούρο, επικεφαλής πρωτομαγιάτικης πορείας χιλιάδων διαδηλωτών χτες Κυριακή στο Καράκας, δικαολόγησε την αλλαγή της ώρας στη Βενεζουέλα για λόγους ενερεγειακούς: έτσι από χτες η χώρα πήγε μισή ώρα αργότερα.
Τα αποθέματα του Guri, όπως και των άλλων φραγμάτων της Βενεζουέλας, έχουν σχεδόν στερέψει λόγω ξηρασίας, της χειρότερης εδώ και 40 χρόνια. Η αντιπολίτευση όμως κατηγορεί την αριστερή κυβέρνηση για κακοδιαχείριση και, επιπλέον, για την αδυναμία της να εκμεταλλευτεί το άφθονο πετρέλαια που παράγει η χώρα.
Επειδή, εκτός από την ξηρασία, υπάρχει παρατεταμένη οικονομική κρίση (ο ψηλότερος πληθωρισμός στον κόσμο, 180,9%, αδυναμία εισαγωγών, άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ, αδυναμία να τυπωθούν καν χαρτονομίσματα, εντεινόμενη φτώχεια), συνεχείς διακοπές ρεύματος και βδομάδα δύο εργάσιμων ημερών για τους δημόσιους υπαλλήλους (Δευτέρα, Τρίτη) η κυβέρνηση ανακοίνωσε, ακόμα, μεγάλες αυξήσεις μισθών (που, πάντως, είναι κατώτερες από τον πληθωρισμό).
Αλλά η κατάσταση είχε προκαλέσει λίγες μέρες πριν ταραχές και λεηλασίες στο Μαρακαΐμπο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με 1,5 εκατομμύριο κατοίκους.