Κοσμος

Θέσεις Κούρδων στη Συρία βομβάρδισε η Τουρκία

Ρωσία: Βρισκόμαστε σε νέο ψυχρό πόλεμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
120654-270131.jpg

Τομείς που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις στην επαρχία του Χαλεπιού, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, βομβάρδισε ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με τουρκική κυβερνητική πηγή και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε απειλήσει τους Κούρδους της Συρίας με βομβαρδισμούς, σημειώνοντας «περιμένουμε από τους φίλους και τους συμμάχους μας να μας υποστηρίξουν».

Στο μεταξύ, για ένα «νέο ψυχρό πόλεμο» είχε μιλήσει νωρίτερα ο Ρώσος πρωθυπουργός, προειδοποιώντας από τη διάσκεψη για την ασφάλεια στο Μόναχο για κίνδυνο σοβαρών συνεπειών εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δεν συνεργαστούν με τη Μόσχα στη Συρία και σε άλλα μέτωπα.

«Η πολιτική γραμμή του NATO απέναντι στη Ρωσία παραμένει μη φιλική και κλειστή» δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του αφενός περικυκλώνεται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και αφετέρου «σχεδόν σε καθημερινή βάση» περιγράφεται ως η «χειρότερη απειλή» για τον Δυτικό κόσμο. Επίσης, χαρακτήρισε «αρένα» τη Συρία, όπου η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Δύσης είναι απαραίτητη, ειδικά σε στρατιωτικά θέματα.

Βολές κατά της Ρωσίας είχε εξαπολύσει από τη διάσκεψη ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος κατηγόρησε τη Μόσχα ότι εκφοβίζει τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης. «Η ρητορική, η στάση και οι ασκήσεις της Ρωσίας με τις πυρηνικές δυνάμεις της έχουν ως σκοπό τον εκφοβισμό των γειτόνων της, την υπονόμευση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη», δήλωσε.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.