- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Εκστρατεία για την προώθηση της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, ενόψει του προγραμματισμένου δημοψηφίσματος, ξεκινά σήμερα, με τίτλο "Britain Stronger in Europe" (Η Βρετανία ισχυρότερη στην Ευρώπη), ενόψει του δημοψηφίσματος που ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει υποσχεθεί να διενεργήσει έως τα τέλη του 2017.
Η εκστρατεία θα έχει επικεφαλής τον επιχειρηματία Στιούαρτ Ρόουζ - βουλευτή των Συντηρητικών και πρώην επικεφαλής της αλυσίδας καταστημάτων Marks and Spencer – ενώ θα μετέχουν τρεις πρώην πρωθυπουργοί, ο πρώην υπουργός των Εργατικών Πίτερ Μάντελσον και η συντηρητική επιχειρηματίας Κάρεν Μπρέιντι, μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων.
Η εκστρατεία αυτή ακολουθεί το λανσάρισμα δύο άλλων που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ. Στην "Vote Leave", η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή, μετέχουν μέλη τόσο των Τόρις όσο και των Εργατικών, ενώ η "LeaveEU", υπό το Κόμμα Ανεξαρτησίας της Βρετανίας (UKIP), ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο. Ο αρχηγός του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ έχει υποβαθμίσει τις πληροφορίες για πόλωση εντός του στρατοπέδου υπέρ του "Brexit" λέγοντας ότι οι δύο εκστρατείες "αλληλοσυμπληρώνονται".
Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην ΕΕ εν μέσω πιέσεων από το αντι-ευρωπαϊκό UKIP αλλά και από την ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα του κόμματός του.
Ο Κάμερον λέει ότι θα ανακοινώσει τη τελική του θέση, μετά τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, για τη βελτίωση των όρων σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας. Ο ίδιος είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας σε μια αναμορφωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν θα το έπαιρνε «κατάκαρδα» εάν η χώρα έβγαινε από την ΕΕ.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Βρετανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, αλλά ότι κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στο "Ναι στην ΕΕ" και στο "Όχι".
photo © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA