- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Την άποψη ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ενότητα θα εξασφαλίσουν το μέλλον των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων εξέφρασε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης (ΕΜΝ) στο Στρασβούργο για τα 30 χρόνια της Συνθήκης του Σένγκεν.
«Ήταν η ελεύθερη κυκλοφορία στο εσωτερικό της Ευρώπης που μας ένωσε και μας έκανε να τη νιώσουμε σπίτι μας. Η ζώνη Σένγκεν αποτελεί πραγματικότητα για την καθημερινότητα των πολιτών της Ευρώπης» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Αναφερόμενος στα κράτη-μέλη, τα οποία λόγω της πίεσης από την προσφυγική κρίση αποφάσισαν να επαναφέρουν προσωρινά τους ελέγχους των συνόρων τους, είπε ότι «η εξέλιξη αυτή δεν σηματοδοτεί το τέλος της Συνθήκης». «Η μοναδική απειλή, την οποία δυνητικά ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε, είναι η έλλειψη ενότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη-μέλη», πρόσθεσε.
Ο επίτροπος επανέλαβε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραδώσει έως το τέλος του χρόνου ένα πακέτο ρυθμίσεων για τα σύνορα. «Η απάντηση βρίσκεται στην καλύτερη χρήση του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν, στη στενότερη συνεργασία των δικαστικών και αστυνομικών αρχών των κρατών-μελών, στην ανταλλαγή πληροφοριών, στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και φυσικά, στον αποτελεσματικό έλεγχο και στην αποτελεσματική παρακολούθηση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων».
«Πρέπει επίσης, να διαθέσουμε στα κράτη μέλη σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία καθώς και να εργαστούμε για τη βελτίωση της διαχείρισης των συνόρων», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος και κατέληξε: «Η ΕΕ εργάζεται αυτήν τη στιγμή πάνω στο πρόγραμμα των "έξυπνων συνόρων" για τα εξωτερικά σύνορα. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελείται από ένα σύστημα εισόδου-εξόδου, το οποίο θα βελτιώσει τους συνοριακούς ελέγχους και θα καταπολεμήσει την παράτυπη μετανάστευση, ενώ παράλληλα θα διευκολύνει τη διάσχιση των συνόρων για τους συχνούς και ήδη ελεγμένους ταξιδιώτες».