Κοσμος

Ο Τραμπ «ξαναχτύπησε»: Νέα ρατσιστικά σχόλια εναντίον των γυναικών

Ανίκανες να κρατήσουν ένα κρατικό μυστικό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πάμπλουτος «εκνευριστικός τύπος» (όπως τον έχουν χαρακτηρίσει πολιτικοί αναλυτές), που έχει βαλθεί να γίνει πλανητάρχης, «ξαναχτύπησε» με ρατσιστικά σχόλια εναντίον των γυναικών.

Ο Τραμπ, υποστήριξε, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής του συγκέντρωσης την Παρασκευή, πως οι γυναίκες που αγαπούν τους συζύγους τους είναι ανίκανες να κρατήσουν εμπιστευτικά κρατικά και εθνικά μυστικά.

Ο δισεκατομμυριούχος που από «γραφικός» μεταμορφώνεται ημέρα με την ημέρα σε δυνατό χαρτί των Ρεπουμπλικανών για να επιστρέψουν την εξουσία, μειώνοντας δραστικά από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση την ψαλίδα με τη Χίλαρι Κλίντον, έβαλε στο κάδρο των επιθέσεων του τη στενή της συνεργάτη Ούμα Άμπεντιν, σύζυγο του πρώην μέλους του Κογκρέσου και επιφανούς μέλους των Δημοκρατικών Άντονι Γουέινερ.

Σημειώνεται ότι ο Γουέινερ, το 2011 εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τη βουλευτική του θέση, όταν είχε εμπλακεί στο λεγόμενο «Γουέινεργκεϊτ», καθώς τρεις γυναίκες παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους με τον Γουέινερ σε σεξουαλικό «sexting» (ανταλλαγές μηνυμάτων και mms σεξουαλικού περιεχομένου).

Με αφορμή αυτό, ο Τράμπ αποκάλεσε χθες τον Γουέινερ «σεξουαλικά διεστραμμένο» και τον χλεύασε για το σκάνδαλο που έβαλε άδοξο τέλος στην πολιτική του καριέρα.

Στο πλαίσιο όλου αυτού του χλευασμού, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος συνδυάζοντας το γεγονός πως η Άμπεντιν είναι στενή συνεργάτης της Χίλαρι Κλίντον και είχε πρόσβαση στο e-mail της, υποστήριξε πως οι γυναίκες που αγαπούν τους συζύγους τους δεν μπορούν να χαίρουν της εμπιστοσύνης πολιτών και κυβέρνησης να κρατήσουν εθνικά και κρατικά μυστικά.

«Νομίζετε ότι η Ούμα δεν λέει στον Άντονι (τα πάντα) -η οποία πιθανόν είναι απελπισμένη για αγάπη, για ποιον άλλον λόγο θα παντρευόταν αυτόν τύπο έτσι κι αλλιώς; Το πιστεύετε; Δείτε τη Ούμα. Εχει πρόσβαση σε τόσες πολλές πληροφορίες και είναι παντρεμένη με έναν κακό τύπο… Θεωρείτε ότι υπάρχει έστω και 5% πιθανότητα να μην λέει στον Άντονι Γουέινερ τι στο καλό βλέπει (στα e-mail της Κλίντον); Δεν το νομίζω…» είπε ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Υπάρχουν γυναίκες σε αυτή την εδώ την αίθουσα που είναι ερωτευμένες με τους άνδρες τους και δεν τους λένε τα πάντα»;

Όπως ήταν φυσικό, οι ισχυρισμοί του αυτοί προκάλεσαν λίγο αργότερα αρνητικά σχόλια, αλλά ο ίδιος υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του, υποστηρίζοντας στο NBC πως η Άμπεντιν και ο Γουέινερ δεν θα έπρεπε να έχουν τέτοια πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της Χίλαρι Κλίντον, Νίκ Μέριλ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter για το περιστατικό πως ο Τραμπ «θα έπρεπε να ντρέπεται».

Σημειωτέον, πως σύμφωνα με τη Washington Post, ο δισεκατομμυριούχος ήταν ένας από τους χορηγούς του Γουέινερ το 2010, δωρίζοντάς του 2.000 δολάρια.