- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Έναν περίεργο νόμο, τουλάχιστον για την καθημερινότητα των δυτικών, ψήφισε την Τετάρτη το τοπικό κοινοβούλιο του Μπιχάρ, ενός κρατιδίου στα ανατολικά της Ινδίας, ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2016: Κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και δήμαρχος για να μπορεί να είναι υποψήφιος θα πρέπει να αποδείξει ότι στο σπίτι του διαθέτει τουαλέτα.
«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες υγιεινής σε τοπικό επίπεδο και να δώσουμε ένα τέλος στην αηδιαστική πρακτική της αφόδευσης στο ύπαιθρο που είναι η βασική αιτία πολλών ασθενειών», δήλωσε εξηγώντας ο υπουργός Μπινόντ Πρασάντ Γιάνταβ, που είναι αρμόδιος για τη διοίκηση των χωριών του κρατιδίου. «Πώς θα ζητήσεις από τους κατοίκους να χτίσουν τουαλέτες αν εσύ ο ίδιος δεν έχεις στο σπίτι σου;» αναρωτήθηκε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «με τόσο μεγάλο αριθμό υποψηφίων στις εκλογές ο νόμος θα οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση του αριθμού των τουαλετών, κάτι που θα έχει θετικές συνέπειες για την κοινωνία μας γενικότερα».
Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση WaterAid, περισσότερα από 186.000 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία από ασθένειες που προκαλούνται από μολυσμένα νερά και τις κακές συνθήκες υγιεινής. Παράλληλα, έκθεση του ΟΗΕ (Μάιος, 2014) ανέφερε ότι οι μισοί κάτοικοι της χώρας αφοδεύουν στην ύπαιθρο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να προσβληθούν από χολέρα, δυσεντερία, ηπατίτιδα Α και τύφο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κεντρική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έχει ως βασική προτεραιότητά της την κατασκευή τουαλετών και έχει δεσμευτεί ότι θα φροντίσει ώστε κάθε σπίτι να διαθέτει τουλάχιστον μία μέχρι το 2019.