- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μια πραγματική σφαγή ελεφάντων πραγματοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Τανζανία, καθώς ο πληθυσμός των ζώων στο διάστημα αυτό έχει μειωθεί κατά τα δύο τρίτα. Όπως καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, η αυξημένη ζήτηση ελεφαντόδοντου από την Κίνα έχει δημιουργήσει συμμορίες λαθροκυνηγών, οι οποίοι βαριά οπλισμένοι με καραμπίνες και αλυσοπρίονα εισβάλουν στα καταφύγια των ελεφάντων.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους του εθνικού πάρκου Σέλους, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO και διατηρεί τη φήμη της παγκόσμιας πρωτεύουσας ελεφάντων με έκταση διπλάσια από το Βέλγιο, η κατακόρυφη άνοδος της λαθροθηρίας ξεκίνησε το 2010 και έφτασε στο χειρότερο σημείο της μετά το 2012.
Το 1976 στην Τανζανία ζούσαν 316.000 ελέφαντες, εκ των οποίων οι 109.000 στο Σέλους. Το 2013 στο πάρκο είχαν απομείνει μόλις 13.084 και μέσα σε ένα χρόνο ο πληθυσμός αυτός μειώθηκε στους περίπου 8.200.
Το Σέλους έχει έσοδα 9 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως από επισκέπτες, αλλά η κυβέρνηση αφιερώνει μόλις το 20% από αυτά τα χρήματα για τη διαχείρισή του, με αποτέλεσμα οι φύλακες του πάρκου να μη διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα για να αντιμετωπίσουν τους λαθροκυνηγούς.
Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατηγορούν την κυβέρνηση της Τανζανίας για διαφθορά και ζητούν μέτρα για την προστασία των ελεφάντων, όπως στρατιωτική παρουσία στα εθνικά πάρκα, αυστηρότερες ποινές στους λαθροκυνηγούς και την παύση των πολιτικών διορισμών στη διεύθυνση των καταφυγίων.