- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Την αναγκαία υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις της Ουέφα και Φίφα δικαιολόγησε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, σήμερα το πρωί (Τετάρτη) στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου (ν/σ) για τον Αθλητισμό, κάνοντας απολογισμό των επαφών του στην Ελβετία
Τρία ήταν τα επίμαχα ζητήματα, είπε ο υφυπουργός:
· Το πρώτο «αφορούσε τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων με απόφαση της κυβέρνησης. Η UEFA μάς παρότρυνε να διαγραφεί. Είχαμε σκοπό να το κάνουμε δεκτό, και τους το είπαμε».
· Το δεύτερο: «Οι διεθνείς ομοσπονδίες δέχτηκαν τα πειθαρχικά όργανα να τα αποτελούν τακτικοί δικαστές» κι εμείς δεχτήκαμε να τους επιλέγει η Ελληνική Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΕΠΟ) από μία λίστα «που θα ορίζουν οι προϊστάμενοι των δικαστηρίων και της εισαγγελίας»
· Το τρίτο ήταν το άρθρο 15 του ν/σ. «Ζήτησαν να γίνει προσθήκη για το αυτοδιοίκητο» και καταλήξαμε ότι θέματα του ποδοσφαίρου ρυθμίζονται από την ΕΠΟ στο πλαίσιο του κανονισμού και του καταστατικού της, που είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα.
Ο υπουργός εκτίμησε ότι τώρα δεν υφίσταται κίνδυνος Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ακούσαμε τη φωνή της λογικής και του συμφέροντος του ελληνικού αθλητισμού. Κάναμε σοβαρότατη προσπάθεια να μην υπάρξει ενδεχόμενο αποβολής των ελληνικών ομάδων, πρώτα και κύρια γιατί σκεφτόμαστε την εθνική ομάδα, που δεν είναι των Ομοσπονδιών, αλλά του ελληνικού λαού».
Υπενθυμίζεται πάντως ότι στο τρίτο θέμα προστέθηκε ρητή διαβεβαίωση μη παρέμβασης στα εσωτερικά θέματα της ΕΠΟ.