Αθλητισμος

Kρις Χόι: Ο Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο τελικού σταδίου

Την ίδια ώρα, η σύζυγός του διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kρις Χόι: Ο Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας απόκάλυψε ότι έχει καρκίνο τελικού σταδίου
© EPA/FRANCK ROBINSON

Kρις Χόι: Ο Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας απoκάλυψε ότι έχει καρκίνο τελικού σταδίου

Ο Βρετανός έξι φορές Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας πίστας Κρις Χόι αποκάλυψε ότι έχει «δύο έως τέσσερα χρόνια» ζωής, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη σε τελικό στάδιο, ο οποίος έκανε μετάσταση στα οστά του.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την δήλωση του 48χρονου Κρις Χόι τον Φεβρουάριο ότι αισθανόταν «αισιόδοξος και θετικός» καθώς υποβαλλόταν σε θεραπεία για έναν απροσδιόριστο καρκίνο που διαγνώστηκε πέρυσι.

Ωστόσο, ο σπρίντερ, ο οποίος εργάστηκε ως ειδήμων με το BBC στους Αγώνες του Παρισιού το περασμένο καλοκαίρι, αποκάλυψε τώρα ότι γνώριζε για περισσότερο από ένα χρόνο ότι ο καρκίνος του είναι ανίατος.

«Με το χέρι στην καρδιά, είμαι αρκετά θετικός τις περισσότερες φορές και έχω γνήσια ευτυχία», δήλωσε στους Times.

«Αυτό είναι μεγαλύτερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο. Αυτό έχει να κάνει με την εκτίμηση της ζωής και την εύρεση της χαράς. Όσο αφύσικο κι αν φαίνεται, αυτό είναι η φύση. Ξέρετε, όλοι γεννηθήκαμε και όλοι πεθαίνουμε, και αυτό είναι απλώς μέρος της διαδικασίας».

Ο Χόι έγραψε απομνημονεύματα για τη ζωή του τον τελευταίο χρόνο, στα οποία περιγράφει πώς οι γιατροί ανακάλυψαν τον καρκίνο του, αφού αρχικά βρήκαν έναν όγκο στον ώμο του.

Ο πατέρας δύο παιδιών είπε επίσης ότι είχε αλλεργική αντίδραση στη χημειοθεραπεία του, νιώθοντας «εντελώς συντετριμμένος στο τέλος της». Πέρα από τη δική του θεραπεία, ο Χόι δέχτηκε άλλο ένα πλήγμα όταν η σύζυγός του διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας τον Νοέμβριο.

«Ο φόβος και το άγχος, όλα προέρχονται από την προσπάθεια να προβλέψουμε το μέλλον. Αλλά το μέλλον είναι αυτή η αφηρημένη έννοια στο μυαλό μας. Κανείς μας δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί. Το μόνο πράγμα που ξέρουμε είναι ότι έχουμε περιορισμένο χρόνο στον πλανήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Χόι ήταν πρωτοπόρος στην εποχή της κυριαρχίας της Βρετανίας στην ποδηλασία πίστας, κερδίζοντας χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, του Πεκίνου και του Λονδίνου. Κατέκτησε επίσης 11 παγκόσμιους τίτλους κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής καριέρας.

Μέχρι το 2021 ήταν ο πιο επιτυχημένος Βρετανός Ολυμπιονίκης και ο πιο επιτυχημένος Ολυμπιονίκης ποδηλάτης όλων των εποχών, πριν τον ξεπεράσει ο Τζέισον Κένι, ο οποίος κατέκτησε το έβδομο χρυσό Ολυμπιακό του στους Αγώνες του Τόκιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.