Αθλητισμος

Ήττα για τον Παναθηναϊκό AKTOR κόντρα στην Παρί με 84 -80

Ιστορική νίκη για τους Παριζιάνους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από την Παρί με 84 -80

Κακό βράδυ για τον Παναθηναϊκό AKTOR, που πλήρωσε την αστοχία και τα λάθη του και ηττήθηκε με 84-80 από την Παρί στην 3η αγωνιστική της EuroLegue. Ιστορική νίκη για τους Παριζιάνους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ιστορικό αποδείχθηκε το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου για την Παρί, η οποία πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στην EuroLeague, ρίχνοντας, μάλιστα, στο καναβάτσο τους περσινούς πρωταθλητές της διοργάνωσης. Η ομάδα του Τιάγκο Σπλίτερ επικράτησε με 84-80 του Παναθηναϊκού AKTOR στο Παλέ ντε Μπερσί, το γήπεδο στο οποίο οι πράσινοι πανηγύρισαν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο το 1996.

Ο Ναδίρ Χίφι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Γάλλους, μετρώντας 20 πόντους. Τον νεαρό γκαρντ υποστήριξαν εξαιρετικά οι Τι Τζέι Σορτς (16 πόντοι, 7 ασίστ), Κόλιν Μάλκολμ (14 πόντοι) και Τάισον Βαρντ (9 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Από πλευράς πρασίνων, που έπεσαν στο 2-1 κάνοντας κακό ματς σε άμυνα και επίθεση, τεράστια προσπάθεια κατέβαλε ο Ματίας Λεσόρ, που σημείωσε double-double με 19 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ και 3 λάθη. Κέντρικ Ναν και Λορέντζο Μπράουν ακολούθησαν με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα, όμως κανείς άλλος δεν βοήθησε στο σκοράρισμα.