Αθλητισμος

Paris FC: O Aρνό της LVMH θέλει να φτιάξει το αντίπαλον δέος στην Παρί Σεν Ζερμαίν

H ομάδα βρίσκεται για χρόνια σε μικρές κατηγορίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Paris FC: O Aρνό της LVMH θέλει να φτιάξει το αντίπαλον δέος στην Παρί Σεν Ζερμαίν

Η Paris FC ο δευτεροκλασάτος ποδοσφαιρικός σύλλογος της πρωτεύουσας, βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης στην οικογένεια Arnault -ο επικεφαλής της οποίας Bernard Arnault είναι ο δισεκατομμυριούχος πίσω από την LVMH και στην εταιρεία ενεργειακών ποτών Red Bull, ανέφερε η εφημερίδα L'Equipe.

Η L'Equipe, επικαλούμενη δικές της πηγές, ανέφερε ότι η οικογένεια Arnault θα αγοράσει μερίδιο μεταξύ 55-56% στην Paris FC, ενώ η Red Bull θα πάρει περίπου 15%. Ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παρίσι, Pierre Ferracci, θα διατηρήσει ένα ποσοστό της τάξης του 30%.

Η οικογένεια Arnault αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ αξιωματούχοι της ΠΑΕ Παρίσι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια.

Η Paris FC, η οποία αγωνίζεται στο Stade Charlety στο νότιο τμήμα της πόλης, επισκιάζεται από άποψη φήμης και αριθμού οπαδών από την Paris Saint Germain (PSG) - την εν ενεργεία πρωταθλήτρια της Ligue 1, η οποία συμμετέχει τακτικά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση Champions League.

Ιδρύθηκε το 1969 και συγχωνεύτηκε με τη Stade Saint-Germain για να σχηματίσει την Paris Saint-Germain το 1970. Το 1972, ο σύλλογος αποσχίστηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν, με αποτέλεσμα να προκύψει η σημερινή Paris FC. Σε αντίθεση με την αντίστοιχη της, η οποία προχώρησε στη δημιουργία μιας σταθερής βάσης, η Paris FC δυσκολεύτηκε να καθιερωθεί, έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής της παίζοντας στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Το 1983, η Paris FC της οποίας ηγείτο τότε ο βιομήχανος Jean-Luc Lagardère, συγχωνεύτηκε με την Racing Club de France. Ενώ η Racing παρέμεινε στην πρώτη κατηγορία, η εναπομείνασα οντότητα που ήταν η PFC υποβιβάστηκε διοικητικά στην τέταρτη κατηγορία. Λόγω του ότι είχε περιορισμένους πόρους, η Παρί έπεσε στην Division d'Honneur μετά από μία σεζόν και, στη συνέχεια, πέρασε τέσσερις σεζόν στην πέμπτη κατηγορία πριν επιστρέψει στην τέταρτη κατηγορία το 1988. Μια άλλη άνοδος την επόμενη σεζόν βρήκε την Παρί να κερδίζει μια θέση στην 3η κατηγορία.

Πηγή: Reuters