Αθλητισμος

Πάουλα Μπαντόσα: Εξοργισμένοι Ασιάτες με την αναπαράσταση τσοπ στικς

Το περιστατικό συνέβη μετά την ήττα της από την Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πάουλα Μπαντόσα: Εξοργισμένοι Ασιάτες με την αναπαράσταση τσοπ στικς

Μία φωτογραφία της ισπανίδας τενίστριας, Πάουλα Μπαντόσα, στα social media προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αρκετούς να την κατηγορούν για ρατσισμό.

Σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Μπαντόσα φάνηκε να κάνει μια κίνηση με τα μάτια της τραβηγμένα προς τα έξω χρησιμοποιώντας τσοπ στικς, κίνηση που πολλοί χρήστες ερμήνευσαν ως μίμηση Ασιατών.

Το περιστατικό συνέβη μετά την ήττα της από την Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ στους ημιτελικούς του China Open. Ο προπονητής της, Πολ Τολέδο, ανέβασε μια σειρά φωτογραφιών στο Instagram από την παραμονή τους στο Πεκίνο για το τουρνουά, με μία από αυτές να προκαλεί την οργή του κόσμου που την οδήγησε στην απόφαση να τη διαγράψει άμεσα.

Αρχικά, έγραψε σε σχόλιο στο Instagram: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να ερμηνευθεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν μιμούμασταν τους Ασιάτες, έπαιζα με το πρόσωπο και τις ρυτίδες μου. Λατρεύω την Ασία και έχω πολλούς φίλους Ασιάτες. Είναι οι καλύτεροι».

Στη συνέχεια, απάντησε και σε μια ανάρτηση στο X, όπου έγραψε: «Δεν ήξερα ότι αυτό ήταν προσβλητικό ή μπορεί να σημαίνει ρατσισμό, λυπάμαι πολύ. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη και ήταν λάθος. Αυτά τα λάθη θα με κάνουν να μάθω για την επόμενη φορά. Ελπίζω να καταλάβατε… Σας αγαπώ όλους».