Αθλητισμος

Μακελελέ: «Έφυγα απο τον Αστέρα γιατί μου απαγόρευαν να βάλω έναν ποδοσφαιριστή»

O Γάλλος προσελήφθη μόλις πριν μερικές εβδομάδες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κλοντ Μακελελέ: Απολύθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης - Τι λέει ο ίδιος

Παρά τη νίκη επί της Athens Kallithea και τα τρία ματς χωρίς ήττα με τον Κλοντ Μακελελέ, ο Αστέρας Τρίπολης διέκοψε τη συνεργασία με τον Γάλλο προπονητή.

Οι Αρκάδες δεν έκαναν υπομονή και υπήρχε «γκρίνια» από τη διαχείριση του ρόστερ που έκανε ο Μακελελέ αυτές τις λίγες εβδομάδες εργασίας. Έτσι, ο Αστέρας αναμένεται να εμφανιστεί στην Καβάλα την ερχόμενη Τετάρτη, με υπηρεσιακό τεχνικό κόντρα στον ΑΟΚ για την Δ’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Γάλλος τεχνικός αποκάλυψε τον λόγο που έφυγε από τους Αρκάδες, λέγοντας πως ενώ του είχαν υποσχεθεί πλήρη έλεγχο της ομάδας, στη συνέχεια του απαγόρεψαν να χρησιμοποιήσει τον Μπιλέ, ο οποίος μπήκε στο ματς με την Athens Kallithea και έδωσε δύο ασίστ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. 

Αναλυτικά όσα είπε στον Chris Wheatley και το London World ο Κλοντ Μακελελέ:

«Μου υποσχέθηκαν πλήρη έλεγχο της ομάδας. Ήταν δική μου απόφαση ποιον θα χρησιμοποιήσω και ποιον όχι. Οι μεταγραφές δεν γινόντουσαν με δική μου ευθύνη. Αν θες να με απολύσεις λόγω των αποτελεσμάτων, κάνε το. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου λέω ποιον να βάζω και ποιον όχι.

Στο ματς με την Καλλιθέα, μου είπαν πως ένας παίκτης – κλειδί έπρεπε να μείνει στον πάγκο. Ο παίκτης έχει μικρό συμβόλαιο και είναι ο καλύτερος στην ομάδα. Τον έβαλα για 20 λεπτά, είχε δύο ασίστ και κερδίσαμε. Δεν ήθελαν όμως να παίξει, γιατί δεν είχε υπογράψει. Εγώ τον έβαλα όμως, λόγω ποιότητας!», είπε αναλυτικά ο Γάλλος και συνέχισε:

«Είχαν συνηθίσει να παίζουν με μακρινές μπαλιές και δεύτερες μπάλες, αλλά τους έδωσα να καταλάβουν ότι είτε κερδίζεις, είτε χάνεις είτε έρχεσαι ισόπαλος, πρέπει να μάθεις να παίζεις ποδόσφαιρο.

Είμαι ένας προπονητής που κοιτάζει μπροστά. Όταν αναλαμβάνω την ευθύνη για τους παίκτες, ξέρω τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω. Λατρεύω τη δουλειά, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ όταν οι άνθρωποι παρεμβαίνουν και μου λένε τι μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω».