Αθλητισμος

Γιόχαν Νέεσκενς: Πέθανε ο θρύλος του Ολλανδικού ποδοσφαίρου στα 73 του

Ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα του «ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιόχαν Νέεσκενς: Πέθανε ο θρύλος του Ολλανδικού ποδοσφαίρου στα 73 του
© Paul Hosefros/Getty Images/Ιdeal Image

Γιόχαν Νέεσκενς: Πέθανε ο θρύλος του Άγιαξ και της Εθνικής Ολλανδίας στα 73 του

Ο θρύλος της Ολλανδίας Γιόχαν Νέεσκενς πέθανε σε ηλικία 73 ετών, όπως επιβεβαίωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Ο Γιόχαν Νέεσκενς, πρώην μέσος, ήταν μέλος των ομάδων του Άγιαξ και της Ολλανδίας που πιστώθηκαν τη δημιουργία του «ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου» τη δεκαετία του 1970.

«Με τον θάνατο του Γιόχαν Νέεσκενς, ο ολλανδικός και ο διεθνής ποδοσφαιρικός κόσμος χάνει έναν θρύλο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία KNVB.

Ο Ολλανδός αγωνίστηκε 49 φορές με την ολλανδική ομάδα και ήταν μέλος των ομάδων που τερμάτισαν δεύτερες στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1974 και του 1978. Στον Άγιαξ τον βοήθησε να κατακτήσει τρεις φορές το Ευρωπαϊκό Κύπελλο και δύο φορές το εγχώριο πρωτάθλημα.

Ο Νέεσκενς πέρασε επίσης πέντε σεζόν στην Μπαρτσελόνα, κατακτώντας μαζί του το Copa del Rey και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

«Το όνομά του είναι για πάντα συνδεδεμένο με ευρωπαϊκές επιτυχίες με συλλόγους όπως ο Άγιαξ και η Μπαρτσελόνα και δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας», πρόσθεσε η KNVB.

«Με τα χαρακτηριστικά του μαρκαρίσματα, τις μεγαλειώδεις διορατικότητες και τα εμβληματικά πέναλτι, [θα] παραμείνει για πάντα ένας από τους πιο εξέχοντες και αγαπητούς παίκτες που έπαιξαν ποτέ για τη χώρα μας».

Αφού αποσύρθηκε ως παίκτης το 1991, ο Νέεσκενς προπονούσε αρκετούς συλλόγους και ήταν επίσης βοηθός προπονητή στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας από το 1995 έως το 2000.

Johan Neeskens, The Total Footballer [Goals & Skills]

Πηγή: BBC Sport

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.