Αθλητισμος

Αποκλείστηκε για 5 μήνες ο πρωταθλητής Ευρώπης στο τζούντο Νεμάνια Μάιντοβ επειδή έκανε τον σταυρό του

Η Διεθνής Ομοσπονδία απαγορεύει στον Σέρβο αθλητή οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεμάνια Μάιντοβ: Πεντάμηνος αποκλεισμός του πρωταθλητή Ευρώπης στο τζούντο επειδή έκανε τον σταυρό του στον αγώνα με τον Θοδωρή Τσελίδη στο Παρίσι 2024.
Ο Νεμάνια Μάιντοβ αποβλήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο για πέντε μήνες επειδή έκανε τον σταυρό του κατά τη διάρκεια αγώνα © Instagram/Nemanja Majdov

Νεμάνια Μάιντοβ: Πεντάμηνος αποκλεισμός του πρωταθλητή Ευρώπης στο τζούντο επειδή έκανε τον σταυρό του στον αγώνα με τον Θοδωρή Τσελίδη στο Παρίσι 2024. 

Ο Νεμάνια Μάιντοβ αποβλήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο για πέντε μήνες επειδή έκανε τον σταυρό του πριν ανέβει στο τατάμι για τον αγώνα του στη φάση των 16 εναντίον του Θεόδωρου Τσελίδη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Νεμάνια Μάιντοβ έλαβε πεντάμηνη αναστολή μετά από δύο προηγούμενες προειδοποιήσεις για τον ίδιο λόγο, στις 10 Απριλίου 2018 και στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Η θρησκευτική χειρονομία απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 3 του κώδικα δεοντολογίας της IJF.

Νεμάνια Μάιντοβ: Τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του πριν και μετά από αγώνα

Ο 28χρονος Σέρβος τζουντόκα, ο οποίος κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2023 και ήταν δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2024 στην κατηγορία των -90 κιλών και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017, απαγορεύεται να συμμετέχει σε όλα τα τουρνουά, τα καμπ και τις προετοιμασίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σε μήνυμά του στο Ιnstagram, ο Μάιντοβ εξηγεί ότι, στην επιστολή υπεράσπισής του, επέλεξε να μην ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του και παραμένει σταθερός στην απόφασή του. Όπως αναφέρει, η πίστη είναι υψίστης σημασίας για τον ίδιο και δηλώνει με υπερηφάνεια ότι ο Θεός του έχει δώσει τα πάντα, τόσο στην προσωπική του ζωή όσο και στην καριέρα του, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σε καμία περίπτωση. Παραμένει ευγνώμων στον Θεό για όλες τις ευλογίες του, τονίζει.

Ο Μάιντοβ συνεχίζει την ανάρτησή του αναφέροντας ότι αυτό είναι απλώς ένα νέο κεφάλαιο και μια πρόκληση στην καριέρα του. Αν και λυπάται που ένα όμορφο και προκλητικό άθλημα όπως το τζούντο έφτασε σε μια τέτοια κατάσταση, παραμένει αποφασισμένος στην πίστη του. Αναγνωρίζει τα πολλά επιτεύγματα στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων επτά ευρωπαϊκών και τριών παγκόσμιων μεταλλίων, και εκφράζει βαθιά ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι ξεπέρασε ακόμη και τα δικά του όνειρα, αποδίδοντας την επιτυχία του στις θυσίες της οικογένειάς του και στη χάρη του Θεού.

Παρά την αναστολή, ο Μάιντοβ δηλώνει ότι κοιτάζει μπροστά με ελπίδα και αποφασιστικότητα, επισημαίνοντας ότι θα ξεκουραστεί μέχρι να τελειώσει η αναστολή και στη συνέχεια θα επιστρέψει με ανανεωμένη ενέργεια και πίστη στον Θεό για νέες νίκες.

Αντιδράσεις των Σέρβων αθλητών μετά την τιμωρία του Μάιντοβ

Η τιμωρία του Νεμάνια Μάιντοβ δεν έμεινε ασχολίαστη από την κοινότητα των Σέρβων αθλητών, με παλαίμαχους και εν ενεργεία σπόρτσμεν να εκφράζουν τη συμπαράσταση τους.

Ανάμεσα τους ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ολυμπιονίκης του βόλεϊ Βλάντιμιρ Γκρίμπιτς, ο βολεϊμπολίστας του Ολυμπιακού Μπάτα Ατανασίεβιτς, ο μπασκετμπολίστας του Αμαρουσίου Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, όπως και ξένοι συναθλητές του, την ίδια ώρα που τα ΜΜΕ της Σερβίας έκαναν λόγω για δίωξη λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

(Με πληροφορίες του JudoInside)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.