Αθλητισμος

H Toυρκία στηρίζει Αταμάν για την αντίδραση κατά του πανό ενάντια στην κατοχή της Κύπρου

Ο Τούρκος τεχνικός αποβλήθηκε λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του πανό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΟ: Εκνευρισμένος ο Αταμάν ακύρωσε την κοπή πίτας μετά την εντός έδρας ήττα από τον Άρη
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν © ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Aταμάν: Στήριξη από Ερντογάν για τις αντιδράσεις του για το πανό ενάντια στην κατοχή της Κύπρου

Ο σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, σχολίασε με ανάρτησή του στο Χ το θέμα της αντίδρασης του Τούρκου προπονητή του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν όταν κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκού-Μακάμπι χθες, Δευτέρα, στην Κύπρο αναρτήθηκε στις κερκίδες πανό με το σύνθημα: «50 χρόνια παράνομης κατοχής – Κανείς δεν ξεχνά».
 
Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε στο Χ τα εξής: «Καταδικάζω το πανό που άνοιξε ομάδα οπαδών η οποία έκανε πολιτική προπαγάνδα κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα Παναθηναϊκός-Μακάμπι που διεξήχθη στον Ελληνοκυπριακό Τομέα της Νότιας Κύπρου, πράξη που δεν αρμόζει στην ηθική του αθλητισμού. Καλώ τις διεθνείς αρχές του αθλητισμού και της καλαθοσφαίρισης να αναλάβουν δράση εναντίον αυτής της ανήθικης πολιτικής προπαγάνδας. Συγχαίρω τον προπονητή του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν (σ.σ. για την αντίδρασή του) σχετικά με αυτό το πανό, το οποίο είναι ανάξιο της ηθικής του αθλητισμού».

Αταμάν: «Ο αθλητισμός είναι για να ενώνει»

Ο Εργκίν Αταμάν τοποθετήθηκε σχετικά με το πανό πολιτικού περιεχομένου, στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι στην Κύπρο, στο πλαίσιο του τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης».

Ο Τούρκος τεχνικός που αποβλήθηκε λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του πανό, τόνισε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ότι αθλητισμός και η φιλία πάντα θα νικούν και ότι ουσιαστικά αντέδρασε όσο πιο δυναμικά μπορούσε προκειμένου να τραβήξει την προσοχή. 

Συγκεκριμένα ο Εργκίν Αταμάν έγραψε:

«Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της περσινής "θρυλικής" σεζόν. Υποστήριξα δυνατά το τουρνουά, επειδή πίστεψα ότι θα βοηθήσει στην "φιλία και την ειρήνη" και ήρθα εδώ με πολύ θετικά συναισθήματα.

Την πρώτη ημέρα, μας υποδέχθηκαν θερμά στο αεροδρόμιο. Η αγάπη στα μάτια του κόσμου με έκανε πολύ χαρούμενο. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που υπέγραψα αυτόγραφα, συνάντησα εκατοντάδες φίλους του μπάσκετ. Η ατμόσφαιρα της φιλίας και της ειρήνης ήταν υποσχόμενη για όλους εμάς.

Παρόλα αυτά, χθες στο γήπεδο, όπου ο αθλητισμός και η φιλία έπρεπε να επικρατήσουν, ένα πολιτικό πανό εμφανίστηκε από μία μικρή ομάδα ανθρώπων, που δεν θεώρησα ότι ταίριαζε με την φιλοξενία που βιώσαμε εκεί. Είχα μία αντίδραση για αυτή την συνθήκη με τον πιο δυναμικό τρόπο που μπορούσα για να τραβήξω την προσοχή εκεί.

Τα γήπεδα είναι μέρη για φιλία και ειρήνη, όχι πολιτική. Γνωρίζω πως οι άνθρωποι που "ανέβασαν" αυτό το πανό δεν θα επηρεάσουν τα συναισθήματα των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν δείξει σε εμένα και την ομάδα μου αγάπη από την πρώτη μέρας μας εδώ (σ.σ. στην Κύπρο). Θα υπάρχει πάντα ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ μας.

Παρομοίως, οτιδήποτε κι αν γίνεται, η αγάπη μου για τους πραγματικούς φίλους του μπάσκετ θα είναι η ίδια. Διότι αυτό που μας φέρνει κοντά περισσότερο από καθετί είναι η κοινή μας αγάπη για το μπάσκετ.

Πιστεύω ότι ο αθλητισμός και η φιλία πάντα θα νικούν.

Εργκίν Αταμάν»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.