Αθλητισμος

H «μπάλα της αλληλεγγύης» και η Εθνική Αστέγων ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Σεούλ

«Το ποδόσφαιρο γίνεται μέσο κοινωνικής ένταξης και υποστήριξης ευάλωτων ομάδων»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Εθνική Αστέγων ταξιδεύει στη Σεούλ ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου

«Θα βάλουμε κανένα γκόλ;» αναρωτήθηκαν πολλοί από το φίλαθλο κοινό. «Θα βάλουμε αλλά και αν δεν βάλουμε δεν πειράζει, δεν παίζουμε για τη νίκη, παίζουμε για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι», απάντησε ο Παναγιώτης, ένας από τους παίκτες της φετινής αποστολής της Εθνικής Αστέγων, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που πραγματοποιείται στη Σεούλ.

O Πρέσβης της Ν. Κορέας Τζου-σεόνγκ ΛΙΜ (κέντρο) και η Γραμματέας Β' της Πρεσβείας Τζαγιόνγκ ΛΙ (δεύτερη από αριστερά) ανάμεσα στους αθλητές της φετινής αποστολής της Εθνικής Αστέγων και τον Χρήστο Αλεφάντη

Η εκδήλωση της παρουσίασης της αποστολής έλαβε χώρα στο καφέ της «σχεδίας» το «shedia home»,  με παλμό αλληλεγγύης και ενθουσιασμό, καθώς η ομάδα ετοιμάζεται για την αναχώρησή της από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, την ομάδα είχε δεχθεί ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος συνομίλησε με τους παίκτες και το επιτελείο της ομάδας για το ρόλο του αθλητισμού στη ζωή τους.

Η «Εθνική Αστέγων», σύμβολο δύναμης και ελπίδας, έχει καταφέρει να ενσωματώσει τον αθλητισμό στη ζωή ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, προσφέροντάς τους μια διέξοδο και πηγή χαράς μέσω του ποδοσφαίρου. Κατά την παρουσίαση, ο προπονητής της ομάδας, Περικλής Παπαπαναγιώτου, αναφέρθηκε στην αφοσίωση και την πρόοδο των παικτών, τονίζοντας τη σημασία του ομαδικού πνεύματος και της αυτοπεποίθησης που έχει χτίσει η ομάδα κατά την προετοιμασία της.

Ο Χρήστος Αλεφάντης, ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης του περιοδικού δρόμου «σχεδία», εξήρε τη δύναμη της Εθνικής Αστέγων να δίνει το παράδειγμα μέσα από τη συμμετοχή της σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο γίνεται μέσο κοινωνικής ένταξης και υποστήριξης ευάλωτων ομάδων.

O Χρήστος Αλεφάντης, ο προπονητής Περικλής Παπαπαναγιώτου και ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης μπροστά από το έργο "Αλληλεγγύη" του τελευταίου

Παράλληλα με την παρουσίαση της ομάδας, εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η μπάλα της αλληλεγγύης» του πολυβραβευμένου γελοιογράφου Μιχάλη Κουντούρη. Η έκθεση, αφιερωμένη στην παγκόσμια δύναμη του ποδοσφαίρου ως μέσου ενότητας και αλληλεγγύης, αναδεικνύει πώς το άθλημα ξεπερνά τα σύνορα και ενώνει τις κοινότητες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιώργος Σταμάτης, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Εξοχότατος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας H.E. Juseong LIM, καθώς και εκπρόσωποι από τις πρεσβείες της Αυστραλίας και της Ολλανδίας. Εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων παρευρέθηκε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος προσβασιμότητας και αντιπρόεδρος του ΚΥΑΔΑ κ. Έλενα Μαντζαβίνου.

Η ομάδα θα ταξιδέψει στη Σεούλ με όνειρα και φιλοδοξίες, εκπροσωπώντας όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την ανθρώπινη δύναμη της αλληλεγγύης και της αλλαγής.

Στιγμιότυπο από την περσινή συμμετοχή της Εθνικής Αστέγων στο Σακραμέντο των Η.Π.Α.