Αθλητισμος

Πάτησαν Βρυξέλλες Τεντόγλου και Καραλής για τον τελικό του Diamond League

Το πρόγραμμα των Ελλήνων Ολυμπιονικών

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις Βρυξέλες Τεντόγλου και Καραλής για το Diamond League - Το πρόγραμμα των Ελλήνων Ολυμπιονικών 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ήταν η κορύφωση της χρονιάς, όμως για να κλείσει η αγωνιστική περίοδο απομένει κάτι ακόμα, το κερασάκι στην τούρτα, ο τελικός της σειράς των Diamond League για Τεντόγλου και Καραλή.

Στις Βρυξέλλες και στο Memorial Van Damme, την Παρασκευή (13/9) και το Σάββατο (14/9) θα αναδειχθούν οι νικητές στα 32 συνολικά αγωνίσματα των Diamond League.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών στο Diamond League

Το μήκος θα αρχίσει στις 20:17 ώρα Ελλάδας, με τη συμμετοχή έξι αθλητών. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και κάτοχος όλων των διαθέσιμων τίτλων στο αγώνισμα θα αντιμετωπίσει τον Τζαμαϊκανό Γουέιν Πίνοκ, που ήταν δεύτερος στο Παρίσι, τον Ιταλό «χάλκινο» Ολυμπιονίκη Ματία Φουρλάνι, τον Ελβετό Σιμόν Εχάμερ (τέταρτος στο Παρίσι), αλλά και τους Τζαμαϊκανούς Τατζέι Γκέιλ και Κάρεϊ ΜακΛάουντ, που ήταν αντίστοιχα τρίτος και τέταρτος στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Λίγη ώρα αργότερα (20:45) θα αρχίσει το επί κοντώ, με τη συμμετοχή επτά αθλητών και ακλόνητο φαβορί φυσικά τον Σουηδό Ολυμπιονίκη, Μόντο Ντουπλάντις. Εκτός του Εμμανουήλ Καραλή, παρών θα είναι και ο «ασημένιος» στο Παρίσι Σαμ Κέντρικς από τις ΗΠΑ, καθώς και ακόμη δύο Αμερικανοί, ο Κέι Σι Λάιτφουτ (κάτοχος του εθνικού ρεκόρ με 6,07μ.) και ο Κρίστοφερ Νίλσεν (τρίτος πέρυσι στη Βουδαπέστη). Το «παζλ» των συμμετοχών συμπληρώνουν ο Γάλλος Τιμπό Κολέ και ο Βέλγος Μπεν Μπρούντερς.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ERT 3 μετά τις 21:00.