Αθλητισμος

«Η αγκαλιά είναι εκ μέρους όλων των Ελλήνων» - Δημοσιογράφος της ΕΡΤ συνεχάρη την Σταματοπούλου για το χρυσό

Η αυθόρμητη κίνηση του δημοσιογράφου που προκάλεσε συγκίνηση

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Η συγκινητική αγκαλιά δημοσιογράφου - Η αυθόρμητη κίνηση του δημοσιογράφου που προκάλεσε συγκίνηση

Σε μια αυθόρμητη και συγκινητική κίνηση προχώρησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Παγιωτέλης, προς την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Καθώς η Σταματοπούλου γιόρταζε χθες τα γενέθλιά της ο δημοσιογράφος αρχικά είπε «κανονικά εμείς έπρεπε να σου κάνουμε δώρα αλλά μας έκανες εσύ ένα μεγάλο δώρο».

«Εκ μέρους όλης της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων επιτρέψτε μου να σας δώσω μια αγκαλιά σαν δώρο τουλάχιστον για τα γενέθλιά σας, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ τους αγκάλιασε την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και τον προπονητή της Μιχάλη Νικολόπουλου, σε μία στιγμή που αντικατοπτρίζει τις σκέψεις και τα συναισθήματα όλων των Ελλήνων που παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους τις προσπάθειες της αποστολής στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Το χρυσό είναι δώρο για τα γενέθλιά μου»: Η απονομή του μεταλλίου στην Αλεξάνδρα Σταματοπούλου

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου έφερε το τρίτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα και το δέκατο τρίτο συνολικά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 και για μια ακόμα φορά, ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε στο Παρίσι.

Στο Παρίσι η Σταματοπούλου πήρε την πρωτιά στα 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S4 και κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και χάλκινη Παραολυμπιονίκης του Τόκιο έκανε χρόνο 50.12, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γερμανίδα Τζίνα Μπότσερ (51.40) και τρίτη την Βραζιλιάνα Λίντια Βιέρα Ντε Κρουζ (52.00).

Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της 38χρονης Σταματοπούλου σε Παραολυμπιακούς Αγώνες ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πανηγύρισε το χρυσό την ημέρα των γενεθλίων της. 

Δείτε την απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Αλεξάνδρα Σταματοπούλου:

Μετά την απονομή η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου συγκίνησε με τις δηλώσεις της:

«Πριν βγω στον αγωνιστικό χώρο, έλεγα "Παναγία μου να έρθει το χρυσό". Ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα και άλλαζαν συνεχώς και που έβλεπα τις άλλες αθλήτριες σκεφτόμουν ότι είναι πολύ καλές. Έτρεμα και έλεγα να έρθει το μετάλλιο και ας είναι όποιο να 'ναι. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι μια μέρα πριν με βοήθησε η συναθλήτριά μου Δώρα Ποιμενίδου. Έδωσα πολύ πόνο όταν ξεκίνησε η κούρσα και λέω "κάνε το τώρα που έχεις γενέθλια και κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου". Ήταν πάρα πολύ δύσκολη κούρσα και έτρεμα όλη την ώρα.

Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη, γιατί περάσαμε πολλά τον τελευταίο χρόνο και θεωρώ ότι το έκανα το δώρο στον εαυτό μου αλλά και στον προπονητή μου που έχει κι αυτός γενέθλια. Είναι καρμικό αυτό που έγινε. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να κατακτήσω αυτό το μετάλλιο και να κάνω δώρο σε εμένα, αλλά και στους γύρω μου που έχουμε παλέψει χρόνια. Στον προπονητή μου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με άντεξε όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να το γιορτάσω σήμερα και θα κεράσω όσους θέλουν».

Δείτε ξανά την κούρσα της Σταματοπούλου: