Αθλητισμος

Ελλάδα - Φινλανδία 3-0: Με το δεξί στο Nations League η «γαλανόλευκη»

Εθνική… τριών αστέρων με συνταγή Γιοβάνοβιτς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nations League: Ελλάδα-Φινλανδία 3-0
Nations League: Ελλάδα-Φινλανδία 3-0 © KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ελλάδα-Φινλανδία 3-0: Με το δεξί στο Nations League η «γαλανόλευκη» - Εθνική… τριών αστέρων με συνταγή Γιοβάνοβιτς

Με το… δεξί ξεκίνησε στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου στο δεύτερο όμιλο της Β’ Κατηγορίας του Nations League, μιας και επικράτησε με 3-0 της Φινλανδίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».. Η «γαλανόλευκη» παρουσίασε εξαιρετική εικόνα, τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένων των συνθηκών. Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής μιας και πέτυχε τόσο το πρώτο, όσο και το τρίτο γκολ, ενώ έφτιαξε το δεύτερο. Παράλληλα, ο Σέρβος προπονητής πραγματοποίησε εύστοχες παρεμβάσεις από τον πάγκο του, με το σύνολό του να είναι όλο και καλύτερο στο χορτάρι όσο περνούσαν τα λεπτά. Πλέον, όλοι στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο την ερχόμενη Τρίτη (10/9).

Η εικόνα του αγώνα

Η Εθνική έδειξε διάθεση από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, μιας και έφτιαξε την πρώτη της φάση στο 1′ μετά από κλέψιμο ψηλά. Οι διεθνείς, προσπαθώντας να μπουν στη λογική Γιοβάνοβιτς, ξεκίνησαν να “χτίζουν” το παιχνίδι τους από χαμηλά, με σκοπό την καλύτερη δυνατή κυκλοφορία της μπάλας. Βέβαια αυτό έφερε και αρκετά λάθη, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο στυλ δεν είναι… συνηθισμένο για τη “γαλανόλευκη”. Έστω κι έτσι το προβάδισμα ήρθε, όταν ο Ιωαννίδης πίεσε τον Χραντέσκι στο 23′, αυτός έκανε το λάθος και ο φορ του Παναθηναϊκού έκλεψε πριν πλασάρει προ κενής εστίας για το 1-0. Στο 37′ ήρθε και δεύτερο τέρμα, με τον Ιωαννίδη να… φτιάχνει όλη τη φάση, τον Τσιμίκα να γυρίζει από τα αριστερά και τον Κουλιεράκη να σκοράρει από κοντά με προβολή. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 43′ σε μία φάση που ο Μαυροπάνος έσωσε πάνω στη γραμμή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την αλλαγή του Χατζηγιοβάνη, στη θέση του οποίου μπήκε ο Κωνσταντέλιας. Η Ελλάδα ανέβηκε επίπεδο σχεδόν… αυτόματα, με τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ να κάνει μία πανέμορφη δημιουργία, τον Ιωαννίδη να εκτελεί μετά από ωραίο γύρισμα του σώματός του, αλλά τον Χραντέσκι και το δοκάρι να τον σταματούν. Οι γηπεδούχοι ήταν βελτιωμένοι σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού, έχοντας μειώσει αισθητά τα λάθη τους στο δεύτερο μέρος. Η κατοχή είχε περάσει στη μεριά της Φινλανδίας, όμως οι απειλές στην εστία του Βλαχοδήμου είχαν μειωθεί στο ελάχιστο. Στο 76′ ήρθε και τρίτο τέρμα, ξανά από τον Ιωαννίδης. Αυτήν τη φορά η δημιουργία ήρθε από κόρνερ του Μπακασέτα, με τον… πράσινο συμπαίκτη του να νικά τους πάντες στον αέρα και να κάνει το 3-0. Μάλιστα, η Εθνική λίγο έλειψε να βάλει κι άλλο γκολ, αλλά μετά από μία φάση διαρκείας στο 90′ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι σε σουτ του Βαγιαννίδη.

ΓΚΟΛ: 23′, 76′ Ιωαννίδης, 37′ Κάλμαν (αυτ.)-
ΚΙΤΡΙΝΗ: 51′ Κουλιεράκης, 67′ Κωνσταντέλιας – 25′ Κάλμαν
ΚΟΚΚΙΝΗ: –
ΔΟΚΑΡΙ: 46′ Ιωαννίδης, 90′ Βαγιαννίδης
Stats: Ο Φώτης Ιωαννίδης πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο γκολ σε έναν αγώνα με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Ο Χρήστος Ζαφείρης έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας.

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (67′ Ζαφείρης), Μάνταλος (67′ Σιώπης), Μπακασέτας (84′ Παυλίδης), Χατζηγιοβάνης (46′ Κωνσταντέλιας), Πέλκας, Ιωαννίδης (84′ Βαγιαννίδης)

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέσκι, Σταλ, Χόσκονεν, Ιβάνοβ, Γκάλβεζ, Πέλτολα, Σούλερ (45′ Νίσιλα), Καμαρά, Άντμαν (63′ Κέσκινεν), Λουντ (66′ Γένσεν), Κάλμαν (63′ Πογιάνπαλο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.