Αθλητισμος

Εκείνη «χρυσή» στους Ολυμπιακούς, εκείνος «χρυσός» στους Παραολυμπιακούς: Αυτό είναι το κορυφαίο ζευγάρι του στίβου

Δύναμη, αφοσίωση και όνειρα τα μυστικά της επιτυχίας τους

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το κορυφαίο ζευγάρι του στίβου
Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το κορυφαίο ζευγάρι του στίβου © Instagram

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το κορυφαίο ζευγάρι του στίβου - Δύναμη, αφοσίωση και όνειρα τα μυστικά της επιτυχίας τους

Μια ιδιαίτερη στιγμή για ένα ζευγάρι που είναι σίγουρα αξιοζήλευτο και εμπνέει είναι αυτό του Παραολυμπιονίκη Χάντερ Γούντχολ και της Ολυμπιονίκη Τάρα Ντέιβις-Γούντχολ. Ο Χάντερ Γούντχολ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάβρου των Παραολυμπιακών Αγώνων στα 400μ Τ62, όπως είχε κάνει η σύζυγός του, Τάρα Ντέιβις-Γούντχολ, στο ίδιο στάδιο κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Χάντερ Γούντχολ, στα 25 του χρόνια, κατάφερε να στεφθεί Παραολυμπιονίκης στα 400 μέτρα Τ62, μετά από έναν αγώνα γεμάτο ένταση και πάθος. Το πλήθος στο Stade de France ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν ο Χάντερ πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 46,36 δευτερόλεπτα, νικώντας τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ, Γερμανό Γιχάνες Φλόρς, και τον Ολλανδό Ολιβιέ Χέντρικς. Η στιγμή ήταν μαγική στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η Τάρα τον περίμενε, γεμάτη συγκίνηση, έτοιμη να τον αγκαλιάσει και να τον συγχαρεί, όπως εκείνος είχε κάνει έναν μήνα νωρίτερα, όταν εκείνη κατέκτησε το δικό της χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος.

Ο Χάντερ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, καθώς αυτό ήταν το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, μετά το χάλκινο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο. «Το πρώτο μου χρυσό σε μεγάλο πρωτάθλημα και δεν θα μπορούσα να διαλέξω καλύτερη στιγμή. Η Τάρα με ενέπνευσε τόσο πολύ. Πριν από τους Ολυμπιακούς, έγραφε στο ημερολόγιό της ότι θα γίνει Ολυμπιονίκης. Έκανα κι εγώ το ίδιο και έγραφα: ‘Θα γίνω Παραολυμπιονίκης’. Και να που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα», πρόσθεσε γεμάτος περηφάνια.

Η σύζυγός του Tara Davis-Woodhall έγινε Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος μόλις πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Woodhall είχε ταξιδέψει για να παρακολουθήσει τη σύντροφό του να αγωνίζεται στη γαλλική πρωτεύουσα και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πανηγύρισε μαζί της όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο – το ζευγάρι μοιράστηκε μια συγκινητική αγκαλιά καθώς πήδηξε στην αγκαλιά του στην είσοδο του σταδίου.

«Ήταν απίστευτο, τόσο σουρεαλιστικό. Είμαι τόσο περήφανος. Ποτέ δεν ήθελα κάτι τόσο πολύ για κάποιον άλλο», δήλωσε ο Γούντχολ στο CNN Sport.

Πώς γνωρίστηκε το ζευγάρι

Το ζευγάρι γνωρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στίβου στο λύκειο το 2017 και παντρεύτηκε πέντε χρόνια αργότερα.

Με την πάροδο των χρόνων, έχουν δημιουργήσει μια τρομερή συνεργασία τόσο εντός όσο και εκτός στίβου, ωθώντας ο ένας τον άλλον να φτάσει σε ύψη που κανένας από τους δύο δεν πίστευε ότι ήταν δυνατό.

Πλέον περνούν σχεδόν κάθε λεπτό ο ένας με τον άλλο, είτε πρόκειται για προπόνηση στον στίβο ή στο γυμναστήριο, είτε για την ίδια σχεδόν διατροφή, είτε για την ανάπτυξη της ήδη τεράστιας παρουσίας τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – το ζευγάρι έχει πάνω από 866.000 συνδρομητές στο YouTube στο κανάλι τους, το οποίο καταγράφει την αθλητική τους καριέρα και τη σχέση τους.

Όπως κάθε παραολυμπιονίκης που αγωνίστηκε φέτος στο Παρίσι, το ταξίδι του Γούντχολ δεν ήταν απλό.

Γεννήθηκε με συγχωνευμένο δεξιό αστράγαλο και μια πάθηση που ονομάζεται ημιμέλεια περόνης, η οποία επηρέασε το αριστερό του πόδι. Λίγο πριν γίνει ενός έτους, ακρωτηριάστηκαν και τα δύο του πόδια από τα γόνατα και κάτω.

Αν και η διαδικασία άλλαξε τη ζωή του, επέτρεψε στον Woodhall να του τοποθετήσουν προσθετικά πόδια, αψηφώντας κάποιους που έλεγαν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να περπατήσει.

Πηγή: CNN

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.