Αθλητισμος

Με δάκρυα στα μάτια ο Γιώργος Πρίντεζης τη στιγμή που η φανέλα του ανέβαινε στην οροφή του ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός τίμησε τον σπουδαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα

Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Με δάκρυα στα μάτια ο Γιώργος Πρίντεζης τη στιγμή που η φανέλα του ανέβαινε στην οροφή του ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός τίμησε τον Γιώργο Πρίντεζη για την προσφορά του στον σύλλογο σε μία λαμπερή τελετή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η στιγμή που όλοι περίμεναν ήταν η ώρα που η φανέλα του άλλοτε αρχηγού των ερυθρολεύκων ανέβηκε στον ουρανό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Πρίντεζης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, σε μία συγκλονιστική στιγμή.

Το Νο15 τοποθετήθηκε δίπλα στο Νο7 του Βασίλη Σπανούλη και κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν θα μπορεί να επιλέξει πλέον αυτό το νούμερο.

Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο εμβληματικός αρχηγός των Πειραιωτών που αποσύρθηκε το 2022, συγκινήθηκε, δάκρυσε και αποθεώθηκε από τον κόσμο στο ΣΕΦ ενώ ακούγονταν το σύνθημα «Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα».

Ο άνθρωπος που πήγε στα 15 του στον Ολυμπιακό και έφυγε δις πρωταθλητής Ευρώπης δήλωσε ότι «νιώθω ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών χάρη στην αγάπη σας» και κάλεσε τις γυναίκες της ζωής του στο παρκέ για να πατήσουν όλοι μαζί το κουμπί για να ανέβει η φανέλα.

Η μητέρα Χρύσα, η σύζυγος Στέλλα και μια από τις δύο κόρες ήταν εκεί και το πάτησαν. Ο Γιώργος είχε δακρύσει και δεν κοίταζε καν τη φανέλα να ανεβαίνει.

Πρίντεζης: Νιώθω ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών

«Σήμερα νιώθω πολύ τυχερός γιατί νιώθω σαν να παρακολουθώ τον επικήδειό μου. Η αλήθεια ειναι ότι τα συναισθήματα είναι πολύ ιδιαίτερα και δεν εκφράζονται με λόγια. Θυμάμαι σαν τώρα, ήταν 3 Αυγούστου 2000 και το δέος που ένιωθα. Παίκτες που είχα αφίσα στο δωμάτιό μου όπως ο Ρίβερς, ο Ράτζα, ο Μίλαν, ήταν συμπαίκτες μου. Καθόμουν και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω που βρισκόμουν. Ο κόσμος βλέπει ένα δίωρο. Τα συναισθήματα που συναισθήματα που νιώθουμε μεταξύ μας είναι πάρα πολλά. Πολλαπλάσια απ' όσα μέσα σ' έναν αγώνα και στην καθημερινότητα και την καθημερινή τριβή. Είναι από τα πράγματα που μένουν μαζί με την αγάπη του κόσμου. Περισσότερο από τίτλους οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτές που μετράνε. Η αγάπη, ο σεβασμός είναι πάνω απ' οτιδήποτε άλλο» είπε αρχικά ο Πρίντεζης και συνέχισε:

«Όταν πρωτοήρθα εδώ μετά πανηγύριζα με άλλους πέντε συμμαθητές μου επειδή φόρεσα τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ηταν το όνειρό μου. Ήμουν τυχερός που γαλουχήθηκα με εκείνη την φουρνιά, με τον Τόμιτς, τον Τάρπλεϊ, τον Σιγάλα, τον Ιωαννίδη. Μου έμεινε ο συναισθηματισμός και πάντα ήθελα να μένω εδώ. Δεν ήθελα να φύγω. Είμαι τυχερός γιατί συνεργάστηκα με πολλούς προπονητές και παίκτες. Είχαμε παίκτη που δεν θυμάμαι καν το όνομά του, μου έλεγε ο Πρόεδρος 'πρέπει να τον πάρουμε'. Ήθελαν να κάνουν την ομάδα πάλι πρώτη. Θυμάμαι την δίψα τους. Θυμάμαι την συνεργασία με τον κόουτς στη Λάρισα, με είχε βοηθήσει πάρα πολύ».

© ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI

© LATO KLODIAN/EUROKINISSI

© ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI

© ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI

© ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI