Αθλητισμος

«Oh, what a start !»: Πέτυχε διάνα με την πρώτη βολή η 17χρονη Παραολυμπιονίκης τοξοβολίας

Το βίντεο που συγκέντρωσε χιλιάδες views

Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η 17χρονη Ινδή που κέρδισε μετάλλιο στην τοξοβολία - Το βίντεο που συγκέντρωσε χιλιάδες views

Η Ινδή Sheetal Devi, γοήτευσε ολόκληρο τον πλανήτη με τις μοναδικές ικανότητές της με την ίδια να κερδίζει το πρώτο της μετάλλιο τη Δευτέρα (2.09) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η Ινδή τοξοβόλος που είναι μόλις 17 ετών κέρδισε το ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι με συμπαίκτη τον Rakesh Kumar στη μικτή διοργάνωση και δηλώνει ενθουσιαμένη.

«Είμαι περήφανη που μπόρεσα να συμμετάσχω στους Αγώνες σε τόσο νεαρή ηλικία. Ήρθα εδώ για ένα μετάλλιο και όταν ανέβηκα στο βάθρο, σκέφτηκα ότι κέρδισα ένα μετάλλιο σε κάθε αγώνισμα που πήρα μέρος, οπότε έπρεπε να κερδίσω και το παραολυμπιακό μετάλλιο».

Δύο άντρες χωρίς χέρια αγωνίζονται στην τοξοβολία των Παραολυμπιακών, αλλά η Devi είναι η μόνη γυναίκα σε αυτή την κατάσταση και, πριν το χάλκινό της στο μικτό, εντυπωσίασε στο ατομικό αγώνισμα, καθώς έκανε το τέλειο bullseye.

Το κλιπ του αξιοσημείωτου κατορθώματος έγινε viral και έλαβε πάνω από 60 εκατομμύρια προβολές. Στο Παρίσι η παραολυμπιονίκης πρώτα σήκωσε το βέλος στη θέση του χρησιμοποιώντας το δεξί της πόδι πριν σηκώσει το τόξο, το οποίο ισορροπούσε στο αριστερό της γόνατο, με το ίδιο πόδι.

Το τόξο ήταν ευθυγραμμισμένο με το πρόσωπό της και η Devi, κλείνοντας το αριστερό της μάτι για να εστιάσει, εργάζεται για να ευθυγραμμίσει τέλεια το βέλος με τον στόχο - ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 70 μέτρων.

Στη συνέχεια, πήρε μια βαθιά ανάσα και απελευθέρωσε το βέλος που βρήκε στόχο, πετυχαίνοντας την απόλυτη διάνα.

Ποια είναι η Ινδή Sheetal Devi, που αιχμαλώτισε τον πλανήτη με τις μοναδικές ικανότητές της

Η Ινδή αθλήτρια εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Para πέρυσι και κέρδισε δύο χρυσά και ένα ασημένιο στους Ασιατικούς Αγώνες του 2023. Η ιστορία της έγινε πρωτοσέλιδο στην επίσημη ιστοσελίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Έκτοτε, κατέκτησε μετάλλιο σε κάθε διοργάνωση στην οποία συμμετείχε. 

Δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Instagram και πλέον έχει 366.000 followers. Επιθυμεί να αναβαθμίσει και άλλα άτομα με αναπηρία, ιδιαίτερα τα παιδιά.

«Αφού κέρδισα το μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες, ξεκίνησα τον λογαριασμό μου στο Instagram. Αμέσως απέκτησα πολλούς ακολούθους», θυμάται η Devi.«Αποφάσισα ότι θα χρησιμοποιήσω το κανάλι μου, μόνο όταν πετύχω περισσότερα μετάλλια», πρόσθεσε η Sheetal.

Και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της μικτής ομάδας στο Παρίσι. Η νεαρή Ινδή τοξοβόλος δίνει ελπίδα και εμπνέει τα παιδιά με αναπηρία.

«Θέλω όλο και περισσότερους ανθρώπους σαν εμένα, οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν κάτι παρά τις αναπηρίες», δήλωσε η ίδια. «Έλαβα πολλά μηνύματα. Χαίρομαι που οι άνθρωποι με ακολουθούν, μου γράφουν και μπορώ να τους εμπνεύσω».

«Υπήρξε μια εποχή που ένιωθα ελλιπής και αναζητούσα εξωτερική επιβεβαίωση. Χρειάστηκε χρόνος για να αγκαλιάσω τον πραγματικό μου εαυτό, αλλά τη στιγμή που το έκανα, ξεδιπλώθηκε η μαγεία», έγραψε κάποτε στον λογαριασμό της στο Instagram. «Η τοξοβολία άλλαξε τη ζωή μου. Πριν, ζούσα σε ένα μικρό χωριό. Και τότε άρχισα να ασχολούμαι με την παρα-τοξοβολία. Είδα ότι και οι άνθρωποι με αναπηρία μπορούν να πετύχουν κάτι», υποστήριξε η Devi.

«Ελπίζω πολλά περισσότερα παιδιά με αναπηρία να ασχοληθούν με την τοξοβολία», δήλωσε η ίδια. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους γονείς των ατόμων με αναπηρία: παρακαλείστε να στηρίξετε τα παιδιά σας, είναι ικανά για τα πάντα στη ζωή τους και μπορούν επίσης να κερδίσουν μετάλλια. Εγώ είμαι ένα παράδειγμα γι' αυτό».

Η τοξοβόλος γεννήθηκε με φωκομέλεια, η οποία είναι μια σπάνια συγγενής διαταραχή που έχει ως αποτέλεσμα υπανάπτυκτα άκρα που κάνουν τα χέρια να μην σχηματίζονται πλήρως. Η Ινδή αθλήτρια σκαρφάλωσε σε δέντρα ως παιδί για να βελτιώσει τη δύναμή της στο πάνω μέρος του σώματος, αναφέρει το Olympics.com, και αυτό φαίνεται κατά τη διάρκεια του αποτελεσματικού ελιγμού που χρησιμοποιεί για να εκτοξεύσει τα βέλη της.