Αθλητισμος

Λήδα Μανθοπούλου: «Με βλέπουν έξω και σκέφτονται τι έχω, επειδή δεν είναι εμφανής η αναπηρία μου»

Η «ασημένια» παραολυμπιονίκης μίλησε για τη σκληρή «μάχη» που δίνει με την σκλήρυνση κατά πλάκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λήδα Μανθοπούλου: Η μάχη που δίνει με την σκλήρυνση κατά πλάκας
Λήδα Μανθοπούλου: Η μάχη που δίνει με την σκλήρυνση κατά πλάκας © Instagram

Λήδα Μανθοπούλου: Η μάχη που δίνει με την σκλήρυνση κατά πλάκας - Η συνέντευξή της στην εκπομπή «Στούντιο 4» μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024

Λίγο μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, η Λήδα Μανθοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» για την πορεία της στον στίβο και τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πέρυσι, περιέγραψε τι σημαίνει το τρέξιμο για εκείνη και πόσο το αγαπάει, από την ηλικία των 7 ετών.

«Για μένα το τρέξιμο είναι τρόπος ζωής, αυτό που κάνω από όταν ήμουν επτά χρονών. Βέβαια μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά μου ουσιαστικά. Και πάλι καλά το λατρεύω και το συνεχίζω, γιατί για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να κάνεις κάτι που το αγαπάς γιατί το κάνεις με την καρδιά σου και δεν σε κουράζει κιόλας» ανέφερε η Λήδα Μανθοπούλου.

Λήδα Μανθοπούλου: Η διάγνωση της με σκλήρυνση κατά πλάκας που άλλαξε την πορεία της

Όσο για το πώς η διάγνωσή της με σκλήρυνση κατά πλάκας άλλαξε την πορεία της ως αθλήτρια, η Λήδα Μανθοπούλου είπε:

«Μέχρι πέρσι έτρεχα με τους αρτιμελείς και συνεχίζω ταυτόχρονα με τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Επειδή δεν έχω κάποια εμφανή αναπηρία, πιστεύω ότι είναι καλό να καταλαβαίνουν οι άνθρωποι γύρω μας ότι ακόμα και σε εμάς που δεν μας φαίνεται τι έχουμε, δεν σημαίνει ότι δεν επηρεαζόμαστε και εμείς. Με βλέπουν έξω και σκέφτονται τι έχω, ας πούμε».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι πολλοί από το περιβάλλον της, τη συμβούλευσαν να σταματήσει τον αθλητισμό για να μην επιβαρύνει την υγεία της.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ξαναμπώ μέσα στον αθλητισμό αλλά πολλοί γύρισαν και μου είπαν πως "έχεις κάνει τόσες θυσίες, μήπως να το αφήσεις; Έχεις κουραστεί". Γυρνάω όμως και τους λέω, ας πούμε, "τι θυσίες έχω κάνει;" και πάρα πολλοί με κοίταξαν σαν χάνοι. Δεν ήξεραν δηλαδή τι να μου πουν» πρόσθεσε η Λήδα Μανθοπούλου.

«Η μαμά μου και ο πατέρας μου ήθελαν πάντα να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό» είπε τέλος για τους γονείς της.

Δείτε όσα είπε η Λήδα Μανθοπούλου στην εκπομπή «Στούντιο 4»:

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3wnw647gnuh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.