Αθλητισμος

Εμμανουέλα Κατζουράκη: Δέχτηκα σεξιστικό σχόλιο στα 16 μου από μεγαλύτερο άνδρα

«Όταν μιλάς γι’ αυτά που σε πληγώνουν είναι σαν να πετάς από πάνω σου ένα βάρος που δεν επέλεξες να κουβαλάς», η αθλήτρια της σκοποβολής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εμμανουέλα Κατζουράκη: Δέχτηκα σεξιστικό σχόλιο στα 16 μου από μεγαλύτερο άνδρα

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη, 5η Ολυμπιονίκης στην σκοποβολή, στο αγώνισμα του skeet αναφέρθηκε στο ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, μεταξύ άλλων. 

«Δεν το περίμενα ποτέ. Ένας άνδρας πολλά χρόνια μεγαλύτερός μου, άνετα θα μπορούσε να είναι πατέρας μου, όταν τον ρώτησα αν έχει λερωθεί η πλάτη μου από ένα βρώμικο κάθισμα μου απάντησε “Ναι, δεν θέλω να σε ακουμπήσω. Όχι τίποτα άλλο, γιατί έχεις και πολύ ωραίο κ… και δε μπορώ”. Εγώ είχα πάθει σοκ, αναρωτιόμουν γιατί πρέπει να είναι εντάξει αυτό για να το πεις. Αυτό έγινε στην ηλικία των 16 και κάτι. Ήμουν αρκετά μικρή και είχα πάθει μεγάλο σοκ. Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε πει κάτι αμφιλεγόμενο ή παρεξηγήσιμο εκείνο το άτομο, απλά ήταν η πρώτη φορά που ήταν και άλλος κόσμος μπροστά. Δεν ήταν αθλητής, ήταν παράγοντας, είχα καθημερινή επαφή μαζί του (ενν. λόγω αθλήματος) και ήταν τραγικό!», ανέφερε στην εκπομπή. 

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη μίλησε στο SportsPodcast για πολλά θέματα, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, αλλά και την παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή στην Κρήτη (η καταγωγή της είναι από τα Χανιά). «Όταν μιλάς γι’ αυτά που σε πληγώνουν είναι σαν να πετάς από πάνω σου ένα βάρος που δεν επέλεξες να κουβαλάς», η αθλήτρια της σκοποβολής.

Η Κατζουράκη γεννήθηκε το 2001 και κατάγεται από την πόλη των Χανίων της Κρήτης. Ξεκίνησε τη σκοποβολή από περιέργεια σε ηλικία 14 ετών. Στους Ευρωπαϊκούς αγώνες της Κρακοβίας το 2023 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ατομικό σκιτ και την 10η θέση στο μικτό ομαδικό σκιτ. Το 2022 έλαβε μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο στο ατομικό σκιτ και την 6η θέση στο μικτό ομαδικό σκιτ.