Αθλητισμος

«Το μωρό δεν σταμάτησε να κλοτσάει»: Η Τζόντι Γκρίνχαμ κέρδισε μετάλλιο ενώ είναι 7 μηνών έγκυος

Οι τρεις αποβολές της Βρετανίδας και η νοσηλεία πριν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζόντι Γκρίνχαμ: Ούσα 7 μηνών έγκυος κατακτά μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες
Τζόντι Γκρίνχαμ: Ούσα 7 μηνών έγκυος κατακτά μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες © Χ/ World Archery

Τζόντι Γκρίνχαμ: Αθλήτρια 7 μηνών έγκυος κατακτά το χάλκινο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες - Οι τρεις αποβολές και η νοσηλεία

Η Βρετανίδα τοξοβόλος Τζόντι Γκρίνχαμ έγινε η πρώτη αθλήτρια που κέρδισε ποτέ παραολυμπιακό μετάλλιο ενώ ήταν έγκυος, όταν πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό σύνθετο ανοιχτό των γυναικών το Σάββατο, δήλωσαν οι διοργανωτές.

Το να αγωνίζεται ενώ ήταν έγκυος στον έβδομο μήνα είχε μοναδικές προκλήσεις για την Γκρίνχαμ, όπως το να ζητάει από το μωρό της να σταματήσει να κλωτσάει ώστε να μπορεί να συγκεντρωθεί στην ευθυγράμμιση της βολής.

«Το μωρό κλωτσάει, πράγμα που είναι υπέροχο – φτάσαμε στο τρίτο άκρο και είπα: «Όχι τώρα, η μαμά σε αγαπάει, αλλά θα κάνουμε κλωτσιές σε ένα λεπτό»», δήλωσε στη συνέχεια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

«Το μωρό δεν έχει σταματήσει, είναι σαν το μωρό να λέει: «Τι συμβαίνει, είναι πολύ δυνατά, μαμά, τι κάνεις;». Αλλά ήταν σαν μια μικρή τιμή να ξέρω ότι το μωρό είναι εκεί και απλά μια υπενθύμιση της μικρής φούσκας υποστήριξης που έχω στην κοιλιά μου», πρόσθεσε.

Η Γκρίνχαμ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο από τη συμπαίκτριά της Phoebe Paterson Pine, αφού και οι δύο Βρετανίδες είχαν χάσει οριακά τους αντίστοιχους ημιτελικούς, ενώ η Öznur Cüre Girdi από την Τουρκία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, νικώντας στον τελικό την Fatemeh Hemmati από το Ιράν.

Η Γκρίνχαμ πρόσθεσε ότι η προετοιμασία της για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες περιελάμβανε το να συνηθίσει τη σκοποβολή και να παραμείνει συγκεντρωμένη με το χτύπημα της να αλλάζει συνεχώς την κανονική της στάση και ρουτίνα.

«Το μωρό μπορεί να είναι στην πλάτη μου σήμερα, ή μπορεί να είναι πολύ μπροστά. Οπότε είναι, «Τι κάνεις;», είπε στους δημοσιογράφους μετά. «Η προπονήτριά μου και εγώ περάσαμε πολύ καιρό κάνοντας μικρές προετοιμασίες εγκυμοσύνης με εκείνη (την προπονήτρια) να με μετακινεί και να μετακινεί την καμπούρα, ώστε να συνηθίσω αυτό το συναίσθημα».

Η Γκρίνχαμ φιλοδοξεί να κερδίσει το δεύτερο μετάλλιό της στους Αγώνες του Παρισιού τη Δευτέρα, όταν θα αγωνιστεί στα προημιτελικά της μικτής ομάδας σύνθετου στίβου μαζί με τον Nathan McQueen.

«Δεν ήθελα ο κόσμος να το δει σαν, «Ω, να μια έγκυος γυναίκα που πηγαίνει σε Αγώνες»», είπε. «Θέλω να πουν, ‘Ουάου, μια έγκυος γυναίκα μπορεί να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και να πάρει μετάλλιο’, δείχνοντάς σας ότι όλα είναι δυνατά. Απλά πηγαίνετε και κάντε το. Θέλεις να το κάνεις; Τότε κάντε το».

Jodie Grinham Makes Paralympic History as Pregnant Medalist

Είχε τρεις αποβολές - Ο κίνδυνος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Η Γκρίνχαμ έχει μιλήσει ανοιχτά για την προσπάθεια της ίδιας και του συντρόφου της να συλλάβουν, έχοντας τρεις αποβολές πριν από τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού. Ο γιος της πέρασε τις πρώτες δέκα ημέρες του σε θερμοκοιτίδα. Τώρα είναι δύο ετών. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, στις 28 εβδομάδες της τρέχουσας εγκυμοσύνης της, το μωρό φάνηκε να σταματά να κινείται.

Η Γκρίνχαμ νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες σε μαιευτήριο του Παρισιού, καθώς οι γιατροί προετοιμάζονταν για το ενδεχόμενο ενός ακόμη πρόωρου τοκετού. Λίγες ημέρες πριν από την πρώτη της Παραολυμπιακή διοργάνωση, φαινόταν ότι βρισκόταν στα πρόθυρα να ξαναζήσει μερικές από τις πιο δύσκολες ημέρες της ζωής της: «Μπήκα και βγήκα από το νοσοκομείο αυτή την εβδομάδα, ήταν πραγματικά δύσκολο», είπε. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά.

Το μήνυμά της από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Μιλώντας πριν από τη νίκη της, η Γκρίνχαμ δήλωσε ότι η πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ενώ ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ήταν ήδη ένα σημαντικό επίτευγμα. «Έχω ήδη πετύχει αυτό που οι γυναίκες εκεί έξω δεν θα έχουν κάνει. Στην πραγματικότητα ελπίζω ότι αυτό είναι αρκετό», είπε.

«Τα υπόλοιπα είναι όλα για μένα. Αν μπορέσω να βγω και να το κερδίσω (το μετάλλιο), τέλεια. Αν οι γυναίκες μπορούν να το δουν αυτό ως έμπνευση, τότε φανταστικά. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, ο αθλητισμός είναι αθλητισμός και η εγκυμοσύνη είναι κάτι τόσο φυσικό. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαχωρισμός. Ας τα βάλουμε όλα μαζί και ας κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Πηγή: CNN

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.