Αθλητισμος

O Oλυμπιακός πυροδότησε την «βόμβα»: Ανακοινώθηκε ο Εβάν Φουρνιέ

Mετά από 12 χρόνια καριέρας στο NBA

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Eβάν Φουρνιέ: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον NBAer 

Παίκτης του Ολυμπιακού με κάθε επισημότητα είναι από το βράδυ της Δευτέρας (2/9) ο Εβάν Φουρνιέ.

Εδώ και αρκετές ώρες είχαν βγει προς τα έξω οι πληροφορίες για την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των Πειραιωτών για τον Γάλλο σταρ Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος μετά από αρκετά χρόνια στο NBA αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη. Αυτή την φορά για λογαριασμό του Ολυμπιακού, με τον οποίο υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας ήδη ολοκληρώσει μία ακόμη κορυφαία κίνηση εντός του καλοκαιριού, με την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοβ, «πυροδότησαν» και δεύτερη «βόμβα», ενισχύοντας στο μέγιστο βαθμό τις θέσεις 2-3.

Ο 32χρονος Γάλλος διεθνής γκαρντ επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 12 σεζόν στο NBA, όπου αγωνίστηκε με τις φανέλες των Ντένβερ Νάγκετς, Ορλάντο Μάτζικ, Μπόστον Σέλτικς, Νιου Γιορκ Νικς και Ντιτρόιτ Πίστονς.

Η ανακοίνωση της μεγάλης μεταγραφής:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος διεθνής υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο διετούς διάρκειας.»

Στην καριέρα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Γάλλος παίκτης μέτρησε 13.6 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ ανά 27.7 λεπτά σε 704 αγώνες κανονικών περιόδων, ενώ στην καλή του οκταετία (2014-2022) είχε 15.8 πόντους με 38% στο τρίποντο, 2.9 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 31.2 λεπτά σε 531 αγώνες (489 φορές ήταν στην αρχική πεντάδα).

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος διεθνής υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο διετούς διάρκειας.