Αθλητισμος

Ο σπουδαίος Αντώνης Τσαπατάκης «ασημένιος» στα 100μ. πρόσθιο κολύμβησης

Η εκπληκτική εμφάνιση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τσαπατάκης: Ασημένιος στην κολύμβηση - Η εκπληκτική εμφάνιση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Τεράστια επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στο Παρίσι, καθώς ο Αντώνης Τσαπατάκης με χρόνο 1.36:16” κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό της κολύμβησης στα 100μ. πρόσθιο ανδρών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο, ο Έλληνας κολυμβητής κατέκτησε το ασημένιο στο Παρίσι, στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο, με αποτέλεσμα να φέρει στη χώρα μας το 7ο μετάλλιο. Ο Αντώνης Τσαπατάκης τερμάτισε στην 2η θέση, πίσω από τον Ντμίτριι Τσερνιάεφ (1:32.20). Το χάλκινο κατέκτησε ο Ιταλός Ματέο Μπορτούτσο με 1:42.52.

Η πρώτη δήλωση του «ασημένιου» Αντώνη Τσαπατάκη

Ο Αντώνης Τσαπατάκης μετά το ασημένιο μετάλλιο, ανέφερε στις δηλώσεις του ότι δεν τα παρατάει ποτέ.

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που θα παραδεχθώ κάτι που δεν μπορώ να κάνω. Δεν μπορώ να τα παρατάω! Μετά από 15 χρόνια δεν τα έχω παρατήσει ούτε μία μέρα. Δεν τα παράτησα ούτε σημερα» ανέφερε ο Αντώνης Τσαπατάκης εμφανώς συγκινημένος μετά το τέλος του αγώνα και το μετάλλιο που κατέκτησε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Τσαπατάκης ήταν εξαιρετικός στον προκριματικό αγώνα που έγινε το πρωί της Δευτέρας (2.09), καθώς κολύμπησε την απόσταση σε 1:37.00. Έτσι, ο Αντώνης Τσαπατάκης προκρίθηκε στον τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, πίσω από τον Ντμίτρι Τσερνιάεφ που είναι και ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ με 1:31.96