Αθλητισμος

Η Νικόλ Κυριακοπούλου αποσύρεται από τη δράση μετά από 22 χρόνια: «Χόρτασα πρωταθλητισμό»

Η ανάρτηση της Ελληνίδας αθλήτριας του άλματος επί κοντώ

Newsroom
17’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Νικόλ Κυριακοπούλου αποσύρεται από τη δράση μετά 22 χρόνια: «Χόρτασα πρωταθλητισμό»

Η Νικόλ Κυριακοπούλου αποφάσισε να αποσυρθεί από τον πρωταθλητισμό βάζοντας τέλος στην επιτυχημένη καριέρα της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ ανακοίνωσε ότι μετά 22 χρόνια, αποσύρεται από τη δράση, έχοντας «χορτάσει» από τον πρωταθλητισμό.

«Νιώθω ευτυχισμένη και πλήρης γιατί σε όλο αυτή τη διαδρομή ένιωθα την παρουσία σας σε κάθε στιγμή… Χωρίς εσάς όλα θα ήταν δύο φορές πιο δύσκολα», αναφέρει μεταξύ άλλων η Νικόλ Κυριακοπούλου στην ανακοίνωση της απόσυρσής της από τη δράση.

Η ανάρτηση της Νικόλ Κυριακοπούλου

«22 ΧΡΟΝΙΑ…

Χρειάστηκαν να περάσουν 22 χρόνια για να χορτάσω τον πρωταθλητισμό.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι που τα είχε όλα και με γέμισε με αναμνήσεις… Κρατάω τις χαρές… τις επιτυχίες… χωρίς να ξεχνάω τα δύσκολα.. γιατί ότι αξίζει στη ζωή χρειάζεται θυσίες για να το αποκτήσεις.

Όλα μαζί τα αισθάνομαι ανεξίτηλα σημάδια.. σαν τατουάζ.. στο σώμα μου και τη ψυχή.. τα δικά μου παράσημα για την επόμενη μέρα.

Νιώθω ευτυχισμένη και πλήρης γιατί σε όλο αυτή τη διαδρομή ένιωθα την παρουσία σας σε κάθε στιγμή… Χωρίς εσάς όλα θα ήταν δυό φορές πιο δύσκολα».

Ποια είναι η Νικόλ Κυριακοπούλου

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έχει συμμετάσχει σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012, 2016, 2021) με κορυφαία στιγμή την όγδοη θέση στο Τόκιο το 2021. Έχει υπάρξει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια η οποία νίκησε την σειρά αγώνων Diamond League (2015), χρονιά την οποία κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο.

Πέραν από όλες αυτές τις μεγάλες επιτυχίες, η Νικόλ το 2017 απέκτησε το σημαντικότερο δώρο στη ζωή της, την κόρη της Λένια.

Έχει κατακτήσει μετάλλια στις περισσότερες μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού, Μεσογειακοί Αγώνες), ενώ αποτέλεσε σταθερά μέλος της Εθνικής Ομάδας στίβου από τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, έχει ατομικό ρεκόρ 4.81 μέτρα στον κλειστό και 4.83 μέτρα στον ανοικτό στίβο.