Αθλητισμος

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Κωνσταντινίδης στο αγώνισμα της κορίνας

Ονειρική εκκίνηση για την ελληνική αποστολή στη 2η μέρα των Αγώνων

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Κωνσταντινίδης στο αγώνισμα της κορίνας

Τρίτο μετάλλιο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα για την ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με τον Θανάση Κωνσταντινίδη να παίρνει μια θέση στο βάθρο των νικητών με την τελευταία του βολή.

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης συνεχίζει να γράφει ιστορία κατακτώντας σε τρίτους συνεχόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες (Ρίο Ντε Τζανέιρο, Τόκιο, Παρίσι) ένα μετάλλιο.

Από τα εφηβικά του χρόνια έπασχε από γενικευμένη δυστονία και αυχενική δυστονία και στα 43 του χρόνια είδε την κατάσταση του να χειροτερεύει (και τον ίδιο να χάνει τη δουλειά του). Ωστόσο, εν τα παράτησε και στράφηκε στον αθλητισμό. 11 χρόνια αργότερα δικαιώνεται καθημερινά.

Το 2016 στο Ρίο κατέκτησε το χρυσό στη σφαιροβολία και το ασημένιο στην κορίνα, το 2021 στο Τόκιο ήταν και πάλι δεύτερος στην κορίνα, επιτυχία που επανέλαβε σήμερα στο Παρίσι.

Στην τελευταία του προσπάθεια κατάφερε έκανε ατομικό ρεκόρ με επίδοση 38,65μ και πήρε έτσι τη δεύτερη θέση.

Αυτό ήταν το τρίτο σημερινό μετάλλιο της Ελλάδας στους Παρολυμπιακούς Αγώνες 2024 καθώς είχαν προηγηθεί το χάλκινο της Παπασταματοπούλου στο Τάε Κβον Ντο και το ασημένιο της Μανθοπούλου στα 100μ, αλλά το τέταρτο συνολικά αφού την Παρασκευή είχε πάρει χάλκινο (επίσης στο Τάε Κβον Ντο) η Γκέντζου.