Αθλητισμος

Η κλήρωση της... νέας εποχής του UEFA Champions League

Η League Phase θα αρχίσει το τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ποδοσφαιριστες πανυγηριζουν
Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Champions League για 15η φορά στην ιστορία της © ΕΡΑ/NEIL HALL

UEFA Champions League: Η κλήρωση του League Phase 

Το νέο Champions League μπήκε για τα καλά σήμερα στις ζωές των ποδοσφαιρόφιλων, με την -υβριδική- κλήρωση της νέας League Phase, που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό. Οι 36 ομάδες που πήραν το εισιτήριο έμαθαν τους οκτώ διαφορετικούς αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν (δύο από κάθε γκρουπ δυναμικότητας), τέσσερις εντός και τέσσερις εκτός έδρας, τη σειρά των αγώνων όμως θα την πληροφορηθούν το Σάββατο (31/8), όταν η UEFA θα ανακοινώσει το πρόγραμμα της League Phase και στις τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο σύστημα διεξαγωγής του Champions League θα... προσφέρει αρκετά ντέρμπι. Η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ θα υποδεχθεί τη Ντόρτμουντ, σε μία επανάληψη του περσινού τελικού του Γουέμπλεϊ, αλλά και τη Μίλαν, ενώ θα επισκεφθεί το «Ανφιλντ» για την αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ (το ζευγάρι του τελικού του 2018 και του 2022). Οι φιναλίστ του 2023, Μάντσεστερ Σίτι και Ιντερ, θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» επί αγγλικού εδάφους, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να ταξιδεύει επίσης σε Παρίσι και Τορίνο, για τα ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Γιουβέντους. Η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί την Μπάγερν, αλλά θα πάει και στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ, η πρωταθλήτρια της Bundesliga Λεβερκούζεν θα φιλοξενήσει και τις δύο ομάδες του Μιλάνου, αλλά παράλληλα θα δοκιμαστεί σε «Ανφιλντ» (Λίβερπουλ) και «Μετροπολιτάνο» (Ατλέτικο), η Αρσεναλ θα πάει δύο φορές στην Ιταλία για τις αναμετρήσεις με Ιντερ και Αταλάντα, ενώ θα υποδεχθεί την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η League Phase θα αρχίσει το τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου, σε μία εβδομάδα αποκλειστικά για το Champions League, με τους αγώνες να διεξάγονται σε τρεις ημέρες (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη), με ώρες έναρξης 19:45 και 22:00. Οι επόμενες έξι αγωνιστικές θα γίνουν στα... κλασικά διήμερα Τρίτη-Τετάρτη, ενώ η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 29 Ιανουαρίου 2025, με κοινή ώρα έναρξης για όλα τα παιχνίδια. Οι πρώτοι οκτώ της ενιαίας κατάταξης θα προκριθούν απευθείας στους «16», ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 9η έως την 24η θέση θα δώσουν διπλούς αγώνες (play offs) διεκδικώντας το εισιτήριο για τους «16».

Στο περιθώριο της κλήρωσης, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφειν βράβευσε με το "President's Award" τον θρυλικό παλαίμαχο τερματοφύλακα της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, καθώς και τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Champions League, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.