Αθλητισμος

Live η Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι

Για πρώτη φορά η Πόλη του Φωτός φιλοξενεί τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Live η Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι
Live η Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι © Gonzalo Fuentes-Pool/Getty Images

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Τελετή Έναρξης στο Παρίσι - Για πρώτη φορά η Πόλη του Φωτός φιλοξενεί τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η ώρα των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι έφτασε!

Όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι και η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων δεν θα πραγματοποιηθεί σε στάδιο, αλλά θα λάβει χώρα έξω, στην Place de la Concorde, η οποία μετατράπηκε σε «αστικό πάρκο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και φιλοξένησε το skateboarding, το freestyle BMX, το μπάσκετ 3X3 και το breaking.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων

Περίπου 30.000 θεατές που θα κάθονται στις εξέδρες στην Πλατεία Concorde, στην «καρδιά» των Παρισιών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτήν την τρίωρη τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων που εμπνεύσθηκε ο Τομά Ζολί, καλλιτεχνικός διευθυντής των Αγώνων.

Επιπλέον, 15.000 άτομα θα μπορούν να δουν την παρέλαση των αθλητών σε έναν ελεύθερο χώρο στο κάτω μέρος των Ηλυσίων Πεδίων και άλλοι 30.000 θα μπορούν να παρακολουθήσουν το τελευταίο μέρος της τελετής με την Αφή του Ολυμπιακού Βωμού, κοντά στο Λούβρο.

Περίπου 4.400 παρααθλητές από 168 αντιπροσωπείες θα παρελάσουν από τα Ηλύσια Πεδία στην πλατεία, όπου, σε μια κεντρική σκηνή που περιβάλλει τον οβελίσκο, θα πραγματοποιηθεί μία… παράσταση, επικεντρωμένη στο σώμα, με τίτλο «παράδοξο».

Ο Ζολί τού ζήτησε να συνδυάσει «το εορταστικό και το πολιτικό μέρος», με αυτήν την παράσταση, που μεταφέρει μηνύματα γύρω από την ένταξη των ατόμων με αναπηρία. «Ελπίζω να κάνω τους ανθρώπους να σκεφθούν και να δουν τα πράγματα από μια νέα οπτική γωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διάσημος χορογράφος το Σάββατο στο AFP.

Για πρώτη φορά συνεργάστηκε με χορευτές με αναπηρία, καθώς περίπου είκοσι από τους 150 συνολικά χορευτές, αντιμετωπίζουν προβλήματα: «Είναι εξαιρετικοί, πιο ικανοί από πολλούς ικανούς ανθρώπους, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.