Αθλητισμος

Santorini Experience 2024: Κορυφαίοι αθλητές από το Παρίσι στη Σαντορίνη

Οι εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης και η συμμετοχή Πρίντεζη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Santorini Experience 2024: Κορυφαίοι αθλητές από το Παρίσι στη Σαντορίνη
Santorini Experience 2024: Κορυφαίοι αθλητές από το Παρίσι στη Σαντορίνη © @ Santorini Experience by Elias Lefas

Santorini Experience 2024: Κορυφαίοι αθλητές από το Παρίσι στη Σαντορίνη - Οι εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης και η συμμετοχή Πρίντεζη

Η Σαντορίνη προετοιμάζεται για το 7ο Santorini Experience που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου 2024. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αθλητικές δράσεις σε μοναδικά σημεία του νησιού όπως το Ηφαίστειο και το μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά με την εντυπωσιακή Καλντέρα και την εξαιρετική θέα στο Αιγαίο.

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου το πρωί, οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν από το Ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, στον αγώνα open water 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.). Το ηφαίστειο της Σαντορίνης είναι το πιο γνωστό από τα ηφαίστεια που αποτελούν το ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου. Είναι ένα από τα πιο μεγάλα υποθαλάσσια ηφαίστεια που παραμένει ενεργό με την περίφημη καλντέρα του να είναι η μοναδική κατοικημένη στον κόσμο. Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί, όπως και κάθε χρόνο, με απόλυτη ασφάλεια στα μαγευτικά νερά της Σαντορίνης (μέση θερμοκρασία νερού στους 22-23 βαθμούς Κελσίου). Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες και τα ναυαγοσωστικά σκάφη, ενώ η διοργάνωση θα φροντίσει όλους του αθλητές της με την παροχή του σωσιβίου ασφαλείας, παρέχοντας επιπλέον ασφάλεια σε κάθε συμμετέχοντα. Η χρήση του ατομικού πλωτήρα είναι υποχρεωτική για όλους. Τεχνικός Διευθυντής του κολυμβητικού αγώνα είναι ο προπονητής κολύμβησης με Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις Νίκος Γέμελος, που φέτος είχε σε 6η Ολυμπιάδα δικό του αθλητή να συμμετέχει.

Στιγμιότυπο από τις αθλητικές δράσεις Santorini Experience 2024
Στιγμιότυπο από τις αθλητικές δράσεις Santorini Experience 2024 © Santorini Experience by Elias Lefas

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη θα έχει και φέτος την τιμητική της καθώς αθλητές από την παγκόσμια elite της κολύμβησης open water που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αναμένεται και φέτος να βρεθούν στο νησί. Πιο συγκεκριμένα, η Ιταλίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Barbara Pozzobon, ο Ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης και Ολυμπιονίκης με την 4η θέση στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Domenico Acerenza και η Ουγγαρέζα αργυρή πρωταθλήτρια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 4η Ολυμπιονίκης Anna Olasz, θα λάβουν μέρος στον κολυμβητικό αγώνα δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στην εξαιρετική και γρήγορη κολυμβητική διαδρομή του Santorini Experience. Το «παρών» στη διοργάνωση θα δώσει και ο Ιταλός προπονητής των κορυφαίων επιτυχιών σε Ολυμπιακούς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα Fabrizio Antonelli.

 

 Σπουδαία ονόματα αναμένεται να λάβουν μέρος και στο τρέξιμο όπως ο αθλητής της HOKA, Αλέξανδρος Καρύκας που έχει τρέξει μεταξύ άλλων στον αγώνα 116χλμ. του Trail Alsace Grand Est By UTMB στη Γαλλία, στον αγώνα 100χλμ. του Julian Alps Ultra Sky Trail στη Σλοβενία και στον αγώνα 73χλμ. Chianti Ultra Trail 2023 στην Ιταλία. Η HOKA που αποτελεί ένα από τα κορυφαία brand στον χώρο του τρεξίματος συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στη διοργάνωση ως Official Footwear Sponsor. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η εταιρεία θα προσφέρει ως δώρο ένα μοναδικό ζευγάρι παπούτσια HOKA τόσο στον πρώτο άντρα όσο και στην πρώτη γυναίκα του αγώνα των 15χλμ. powered by HOKA. Περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

 Οι συμμετέχοντες πέραν της κολύμβησης μπορούν επίσης να κάνουν την εγγραφή τους στα 5χλμ. «Αριστείδης Αλαφούζος» powered by Miele, στα 10χλμ. powered by SIXT, μέλος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ή στα 15χλμ. powered by HOKA.

Κάνε εδώ την εγγραφή σου: https://www.more.com/sports/santorini-experience-2024/

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση δες εδώ: https://www.santorini-experience.com/event-info/terms.html

Ο Γιώργος Πρίντεζης στη Σαντορίνη μαζί με τον Joe Arlauckas

Το Santorini Experience εμπλουτίζει το φετινό του πρόγραμμα με την προσθήκη του Ολυμπιακού αθλήματος του μπάσκετ. Για πρώτη φορά στη διοργάνωση, δύο σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, o  δις πρωταθλητής και ρέκορντμαν της Ευρωλίγκα Γιώργος Πρίντεζης και ο θρύλος της Ευρωλίγκα και πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης Joe Arlauckas, ενώνουν τις δυνάμεις τους και έρχονται κοντά στα νέα παιδιά του νησιού προκειμένου να τους μάθουν τις βασικές αρχές του αγαπημένου αθλήματος της καλαθοσφαίρισης. Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, τα νέα παιδιά των συλλόγων της Σαντορίνης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους διεθνείς αστέρες του μπάσκετ και να μυηθούν στα «μυστικά» του μπάσκετ, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Θήρας.

Γιώργος Πρίντεζης
Γιώργος Πρίντεζης © Stoiximan AegeanBall Festival

Δωρεάν Συμμετοχή στους Δημότες Θήρας

Οι δημότες Θήρας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος δωρεάν. Οι δωρεάν εγγραφές πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο κατάστημα Alafouzos Sport στα Φηρά της Σαντορίνης, που είναι Official Sports Store της διοργάνωσης.

 Το Santorini Experience αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας και της ActiveMedia Group. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.