Αθλητισμος

Πέθανε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον μετά από μάχη με τον καρκίνο

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για τον σπουδαίο προπονητή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πέθανε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον σε ηλικία 76 ετών - Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο 

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο γνωστός προπονητής Σβεν Γκόραν Έρικσον, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Έρικσον αποκάλυψε τον Ιανουάριο ότι είχε καρκίνο στο πάγκρεας και πως του απέμεναν λίγοι μήνες ζωής.

Σβεν Γκόραν Έρικσον: Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

«Ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον απεβίωσε», ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της. «Μετά από μακρά ασθένεια, ο SGE πέθανε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του».

Και πρόσθεσε: «Οι πιο στενοί συγγενείς είναι η κόρη Λίνα, ο γιος Γιόχαν με τη σύζυγό του Αμάνα και την εγγονή του Σκάι, ο πατέρας Σβεν, η φίλη του Γιανέζετ με τον γιο της Αλσίντες, ο αδελφός του Λαρς-Ερικ με τη σύζυγό του Τζουμνόνγκ.

«Η οικογένεια ζητά σεβασμό στην επιθυμία τους να θρηνήσουν ιδιωτικά και να μην επικοινωνήσουν μαζί τους».

Ο Σουηδός έγινε ο πρώτος ξένος προπονητής της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας το 2001, προπονώντας τη λεγόμενη «χρυσή γενιά» παικτών, όπως οι Ντέιβιντ Μπέκαμ, Στίβεν Τζέραρντ, Γουέιν Ρούνεϊ και Φρανκ Λάμπαρντ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, διαχειρίστηκε μια σειρά από ευρωπαϊκούς συλλόγους υψηλού προφίλ, όπως η Μπενφίκα, η Ρόμα, η Φιορεντίνα, η Σαμπντόρια και η Λάτσιο.

Ο Έρικσον εγκατέλειψε τον ρόλο της Αγγλίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και αργότερα θα διοικούσε το Μεξικό και την Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς και τις αγγλικές ομάδες Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ Σίτι.

Λόγω των προβλημάτων υγείας του, παραιτήθηκε από αθλητικός διευθυντής στη σουηδική ομάδα Karlstad τον Φεβρουάριο του 2023.

Μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου του, ο Έρικσον πραγματοποίησε την επιθυμία της ζωής του, όταν οδήγησε τους Liverpool Legends, καθώς έπαιξαν σε φιλανθρωπικό αγώνα εναντίον του Άγιαξ στο Άνφιλντ τον Μάρτιο.