Αθλητισμος

Ασυναγώνιστος ο Αρμάντ Ντουπλάντις: Nέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 6.26 μ. στο επί κοντώ

Βελτίωσε κατά 1 εκατοστό το ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων - Ο λόγος πίσω από αυτή τη «στρατηγική»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αρμάντ Ντουπλάντις: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο κατά 1 εκατοστό 

Μόλις 20 ημέρες «άντεξε» το παγκόσμιο ρεκόρ του επί κοντώ, που πέτυχε ο Αρμάντ Ντουπλάντις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Σουηδός σουπερστάρ του στίβου ξεπέρασε τα 6 μέτρα και 26 εκατοστά στο μίτινγκ της σειράς Diamond League, στο Χορζόφ της Πολωνίας, και βελτίωσε το 6,25μ. που είχε σημειώσει στις 5 Αυγούστου στο Παρίσι.

Πρόκειται για το 10ο παγκόσμιο ρεκόρ που σημειώνει ο Ντουμπλάντις από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ξανά επί πολωνικού εδάφους (στο Τορούν συγκεκριμένα) έκανε 6,17μ. και ξεπέρασε το 6,16μ. του Ρενό Λαβιλενί.

Γιατί ο Ντουπλάντις βελτιώνει το παγκόσμιο ρεκόρ του κατά 1 εκατοστό κάθε φορά

Ο Ντουπλάντις θα μπορούσε δυνητικά να επιχειρήσει ένα ακόμη μεγαλύτερο ύψος παγκόσμιου ρεκόρ, αλλά οι αθλητές λαμβάνουν μπόνους 100.000 δολαρίων κάθε φορά που καταρρίπτουν το παγκόσμιο ρεκόρ, πράγμα που σημαίνει ότι θα ήταν προς το δικό του συμφέρον να αυξάνει σταθερά το ύψος.

Όπως αναφέρει το Forbes, η προειδοποίηση είναι ότι το παίρνεις μόνο μία φορά στη διοργάνωση στην οποία το «έσπασες».

Εν ολίγοις, αν ο Ντουπλάντις έσπαγε το ρεκόρ δύο φορές στη συνάντηση, και πάλι θα έπαιρνε μόνο 100.000 δολάρια αντί για 200.000 δολάρια.

«Ένας αθλητής όπως ο Ντουπλάντις που το αναγνωρίζει αυτό καταλαβαίνει ότι μπορεί να μεγιστοποιήσει την οικονομική του απόδοση περιμένοντας να σπάσει ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ», προσθέτει η το Forbes.