Αθλητισμος

Ιμάνι Κελίφ: Αποθεωτική υποδοχή στην Αλγερία για την χρυσή Ολυμπιονίκη

Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιμάνι Κελίφ: Αποθεωτική υποδοχή στην Αλγερία για την χρυσή Ολυμπιονίκη - Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Η Ιμανί Κελίφ γνώρισε την απόλυτη αποθέωση από χιλιάδες Αλγερινούς κατά την επιστροφή της στην πατρίδα της μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ιμανί Κελίφ κατέκτησε το χρυσό στην κατηγορία των γυναικών στα 67 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμμετοχή της. Συγκεκριμένα, η συμμετοχή της είχε αμφισβητηθεί μετά τον αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας της IBA, λόγω ανίχνευσης ανδρικών XY χρωμοσωμάτων σε εξετάσεις.

Η Αλγερινή μποξέρ επέστρεψε θριαμβεύτρια στην χώρα της και αποθεώθηκε από χιλιάδες συμπατριώτες της που βρέθηκαν στην υποδοχή της. Ειδικότερα, αρχικά έλαβε ηρωική υποδοχή στο αεροδρόμιο Houari Boumediene στο Αλγέρι τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, παρουσιάζοντας το χρυσό της μετάλλιο στο κοινό.

Η άφιξή της στην Τιαρέτ την Παρασκευή προκάλεσε νέο κύμα πανηγυρισμών, ενώ στη συνέχεια μοιράστηκε ξεχωριστές στιγμές με τα μέλη της οικογένειάς της.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, όπου μοιράστηκε στιγμιότυπα από την πανηγυρική της παρέλαση, η Κελίφ έγραψε:

«Η μεγαλύτερη τιμή και υπερηφάνεια είναι να εκπροσωπείς τη χώρα σου και να υψώνεις τη σημαία της ψηλά. Ακόμα μεγαλύτερη χαρά είναι να μοιράζεσαι αυτή την υπερηφάνεια με την οικογένειά σου, τους αγαπημένους σου και την κοινότητά σου. Η ζεστή υποδοχή που έλαβα στους δρόμους της Τιαρέτ και του Μπιμπάν Μισμπάχ, και τα συναισθήματα αγάπης και στήριξης, θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου. Από τα βάθη της καρδιάς μου, ευχαριστώ όλους. Ευχαριστώ, Τιαρέτ. Ευχαριστώ, Αλγερία. Ευχαριστώ όλους τους Άραβες και όσους με υποστήριξαν και στάθηκαν δίπλα μου. Το μέλλον είναι λαμπρό, Inshallah. Με αγάπη, η κόρη σας, Ιμάν Κελίφ.»