Αθλητισμος

15 χρόνια από το μυθικό ρεκόρ 9,58 του Γιουσέιν Μπολτ στα 100μ.

Το «ρεκόρ του μέλλοντος» όπως το αναφέρουν δεν πρόκειται να καταρριφθεί σύντομα

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γιουσέιν Μπολτ: Σαν σήμερα το μυθικό ρεκόρ στα 100μ. - Το «ρεκόρ του μέλλοντος» όπως το αναφέρουν δεν πρόκειται να καταρριφθεί σύντομα

Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, 16 Αυγούστου 2009. Οκτώ άνδρες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν στον τελικό των 100 μέτρων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο Γιουσέιν Μπολτ, πλαισιωμένος από τον Ντάνιελ Μπέιλι από τη Αντίγκουα και τον Αμερικανό Τάισον Γκέι, κάνει μια καλή αρχή, το πιο αδύναμο σημείο του λόγω του ύψους του 1,95 μέτρων, μπαίνει πρώτος και από τα 30 ή 40 μέτρα και μετά ξεκινά το ιδιαίτερο ταξίδι του προς το... μέλλον.

15 χρόνια από το μυθικό ρεκόρ 9,58 του Γιουσέιν Μπολτ στα 100μ.

Αυτό το ταξίδι προς το άγνωστο μέχρι τότε είχε ένα υπέροχο αποτέλεσμα στη γραμμή τερματισμού: 9,58!
Με συντριπτική υπεροχή, μέση ταχύτητα 37,6 χιλιομέτρων την ώρα και τελική ταχύτητα 44,72 χλμ./ώρα τη στιγμή της μέγιστης επιτάχυνσής του, ο Γιουσέιν Μπολτ κέρδισε αυτόν τον αξέχαστο τελικό με ένα στρατοσφαιρικό ρεκόρ που κανείς δεν κατάφερε για να πλησιάσει αρκετά.

Ο Ντουέιν Τσέιμπερς, ο οποίος ήταν στον πρώτο διάδρομο, συνόψισε τέλεια τι συνέβη στις 16 Αυγούστου:

«Ο Μπολτ; Έφυγε από τα μάτια μου και μετά εξαφανίστηκε», είπε.

Γιατί ο Τζαμαϊκανός, αξεπέραστος στα 100 μέτρα, εξακολουθεί να κατέχει τους τρεις ταχύτερους χρόνους στη διοργάνωση, εκτός από το παγκόσμιο ρεκόρ. Μόνο ο Τάισον Γκέι εκείνο το καλοκαίρι μπόρεσε να κάνει ρεκόρ που...ανήκει στο μέλλον, αφού έκανε 9,69 στη Σαγκάη.

Μάλιστα, την τελευταία πενταετία ο Αμερικανός Κρίστιαν Κόλμαν είναι αυτός που έχει τρέξει πιο γρήγορα στα 100 μέτρα, με 9,76.

«Το ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ στα 100 μέτρα δεν πρόκειται να καταρριφθεί σύντομα», δήλωσε πρόσφατα ο Λίνφορντ Κρίστι στο Παρίσι. Θα παραμείνει, τουλάχιστον προς το παρόν, «ρεκόρ του μέλλοντος», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην σχετική της αναφορά η ισπανική εφημερίδα «Marca», με αφορμή τα 15 χρόνια από το ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ.