Αθλητισμος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την αλλαγή προπονητή επέστρεψε στις νίκες

Επικράτησε του Γερμανού Γιαν Στρουφ με 2-1 στο Σινσινάτι

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την αλλαγή προπονητή επέστρεψε στις νίκες - Επικράτησε του Γερμανού Γιαν Στρουφ  με 2-1 στο Σινσινάτι 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε την πρώτη του νίκη μετά την απόλυση του πατέρα και προπόνητή του Απόστολου, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Δημήτρη Χατζηνικολάου.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με ανατροπή με 4-6, 6-4, 6-3 του Γερμανού Γιαν Στρουφ, παίζοντας εξαιρετικά στο 3ο σετ, και προκρίθηκε στους «32» στο Cincinnati Open.

O Έλληνας τενίστας θα παίξει με Ντράπερ ή Μουνάρ.

Ο αγώνας

Στο 1ο σετ οι δύο τενίστες έφτασαν έως το 8ο σετ χωρίς να απειλήσουν ο ένας τον άλλο στο σερβίς αλλά αυτό άλλαξε στο 9ο.

Ο Γερμανός έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ. Ο Έλληνας έσβησε το 1ο αλλά με το 2ο ο Στρουφ πέτυχε μπρέικ (5-4) και με το σερβίς του έκλεισε στο 6-4 το σετ.

Στο 2ο σετ ο Στρουφ έσβησε 4 μπρέικ πόιντ στο 2ο γκέιμ για το 1-1 και με φοβερή ψυχολογία έφτασε εκείνος σε μπρέικ για το 2-1! Το υπερασπίστηκε με το σερβίς του για το 3-1 αλλά ο Τσιτσιπάς πήρε πίσω το μπρέικ και έκανε το 3-3! Ο Έλληνας προηγήθηκε 4-3 και είχε μπρέικ πόιντ στο 8ο γκέιμ.

Ο Στρουφ το έσβησε και ισοφάρισε σε 4-4. Ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 5-4 και με μπρέικ έκλεισε στο 6-4 και ισοφάρισε (1-1) στα σετ.

Το 3ο σετ ξεκίνησε με μπρέικ (2-0) του Έλληνα και πήγε με άνεση στο 3-0! Χωρίς να ... ιδρώσει έκλεισε το σετ στο 6-3.