Αθλητισμος

Με σύμμαχο την Τούμπα το ευρωπαϊκό ραντεβού του ΠΑΟΚ απέναντι στη Μάλμε

Το βράδυ της Τρίτης ο επαναληπτικός με έπαθλο την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Champions League: Με τη δύναμη της Τούμπας ο ΠΑΟΚ στοχεύει στην πρόκριση στα πλέι οφ επί της Μάλμε - Τα αγωνιστικά δεδομένα και οι πιθανές συνθέσεις.

Έχοντας αποσπάσει ισοπαλία με σκορ 2-2 στη Σουηδία, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε στην Τούμπα (Τρίτη 13/8, 20:30) τη Μάλμε, με έπαθλο την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.
 
ΠΑΟΚ και Μάλμε δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους την προηγούμενη Τρίτη 6.8 στο «Ελέντα Στάντιουμ», με την πρωταθλήτρια Σουηδίας να έχει δύο δοκάρια και να προηγείται δύο φορές στο σκορ (28’ Πόντους Γιάνσον, 67’ Σεμπαστιάν Νανάζι), αλλά αυτή της Ελλάδας να στέκεται όρθια και να ισοφαρίζει ισάριθμες με τους Τάισον (42’) και Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα (75’).

ΠΑΟΚ - Μάλμε για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου πως δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ, που ετοιμάζεται για μεταγραφή, ενώ εκτός λόγω τραυματισμού θα μείνει κι ο Γιόνι Ότο.

Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο πως ο Ρουμάνος προπονητής θα δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους Φέντορ Τσάλοφ και Ταρίκ Τισουντάλι, που έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται στα δεδομένα του ΠΑΟΚ.

Με ανεβασμένη ψυχολογία ήρθε στη Θεσσαλονίκη η Μάλμε. Η ομάδα του Χένρικ Ρίντστρομ επικράτησε με 1-0 της Χάλμσταντ εκτός έδρας, χάρη σε γκολ του μέσου Σέρχιο Πένια λίγο μετά το ημίωρο, και παρέμεινε στην κορυφή της Allsvenskan έπειτα από 18 αγωνιστικές, έχοντας έξι βαθμούς, αλλά και ένα παιχνίδι περισσότερο από τη Γιουργκάρντεν.

Ο Ρίντστρομ ξεκούρασε κάποιους παίκτες, όπως τον Ισαάκ Κίζε Τέλιν, τον Άντερς Κρίστιανσεν και τον Γενς Στρίγκερ Λάρσεν, ενώ άφησε εκτός λόγω ενοχλήσεων τον Νανάζι.

Ο τελευταίος, παρά και τα μεταγραφικά σενάρια, ταξίδεψε κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή κι αναμένεται να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα της Μάλμε.
 
Υπενθυμίζεται πως όποιος από τους δύο συλλόγους πάρει την πρόκριση, θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Champions League τον νικητή του ζευγαριού Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με σκορ 1-1 στην Πράγα στο πρώτο ματς.

Ο σύλλογος που θα αποκλειστεί θα «υποβιβαστεί» στα πλέι οφ του Europa League, όπου θα βρει μπροστά του τον νικητή του ζευγαριού Τσέλιε (Σλοβενία)-Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), με την Τσέλιε να κερδίζει 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. 
 
Διαιτητής: Μάρκο Ντι Μπέλο (Ιταλία) 
 
Οι πιθανές ενδεκάδες: 
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Καμαρά, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τάισον, Τόμας. 
ΜΑΛΜΕ (Χένρικ Ρίντστρομ): Νταλίν, Λάρσεν, Γιάνσον, Ζάτερστρομ, Μπουζανέλο, Μπολίν, Γιόνσεν, Πένια, Νανάζι, Μποτχάιμ, Τέλιν.