Αθλητισμος

Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Παρισιού παρέδωσε την σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων στην πρώτη γυναίκα δήμαρχο του Λος Άντζελες

Tι είπε η Κάρεν Μπας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Oλυμπιακοί Αγώνες 2024: Ιστορική πρωτιά για δυο γυναίκες δημάρχους 

Η δήμαρχος Κάρεν Μπας παρέλαβε την Κυριακή την επίσημη Ολυμπιακή σημαία από τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό, καθώς το Λος Άντζελες παίρνει τη σκυτάλη από το Παρίσι και ξεκινά την τετραετή αντίστροφη μέτρηση για τους Oλυμπιακούς Αγώνες του 2028.

Η Μπας παρέλαβε τη σημαία κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη μαύρη γυναίκα δήμαρχος που το έκανε ποτέ.

«Η δήμαρχος Ινταλγκό είναι η πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε ως δήμαρχος του Παρισιού και όντας η πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε ως δήμαρχος του Λος Άντζελες είναι μια ιστορική στιγμή», δήλωσε η Μπας. «Στέλνουμε έτσι ένα μήνυμα στα κορίτσια σε όλο τον κόσμο ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Μπορούν να τρέξουν για το χρυσό και μπορούν να διεκδικήσουν αξιώματα, ή ελπίζω να τα κάνουν και τα δύο!».

«Ενώ το Παρίσι έθεσε αναμφίβολα ψηλά τον πήχη, το Λος Άντζελες θα προσπαθήσει να αναδείξει την πολυπολιτισμικότητά του και να στηριχτεί στη λάμψη του Χόλιγουντ, καθώς οι Ολυμπιακοί προβολείς μετατοπίζονται στη Νότια Καλιφόρνια», είπε η ίδια.

Η Μπας είπε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Λος Άντζελες περιλαμβάνουν τους άστεγους και τις μεταφορές σε μια πόλη διαβόητη για την κυκλοφορία.

Η Μπάς κατέστησε την καταπολέμηση των αστέγων κεντρικό μέρος της εκστρατείας της για τη δημαρχία και η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποσχέθηκε τον περασμένο μήνα 900 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στη βελτίωση των σιδηροδρομικών και λεωφορειακών συστημάτων της πόλης, προκειμένου να προετοιμαστεί για την εισροή επισκεπτών.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι το μόνο μεγάλο αθλητικό γεγονός στον ορίζοντα για το Λος Άντζελες.

Το 2026 η πόλη θα φιλοξενήσει αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, τον αγώνα All-Star του NBA και το Αμερικανικό Όπεν γυναικών στο γκολφ. Το 2027, το Super Bowl επιστρέφει στο Λος Άντζελες.

Πηγή: Reuters