Αθλητισμος

Ιμανί Κελίφ: Αντεπιτίθεται και καταθέτει μήνυση

Ο δικηγόρος της Αλγερινής μποξέρ κατέθεσε μήνυση – Τι σημαίνει αυτό για Ίλον Μασκ και Τζ. Κ. Ρόλινγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιμανί Κελίφ μόλις πέρασε στην αντεπίθεση
© EPA/MAST IRHAM

Στην εισαγγελία του Παρισιού, η υπόθεση ρητορικής μίσους εναντίον της Κελίφ

Στα χέρια του δικηγόρου της Ιμανί Κελίφ βρίσκονται πλέον οι άπειρες επιθέσεις που δέχθηκε η Αλγερινή Ολυμπιονίκης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και ειδικά μετά την έκβαση του αγώνα με την Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο δικηγόρος της Κελίφ κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία του Παρισιού, υποστηρίζοντας ότι η Αλγερινή πυγμάχος είναι θύμα σοβαρής διαδικτυακής παρενόχλησης. Στο κείμενο της μήνυσης, ο δικηγόρος της μποξέρ χαρακτηρίζει τις επιθέσεις «μισογυνιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές».

Η Αλγερινή αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των γυναικών Welterweight την Παρασκεύη και ενώ μαινόταν η διαμάχη για το φύλο της, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στις κουβέντες αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ασχέτως που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επισήμως συμφώνησε ότι η Κελίφ πληρούσε όλες τις προδιαγραφές για να αγωνιστεί, τα σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κάθε ώρα που περνούσε γίνονταν όλο και πιο κακοποιητικά με τα κορυφαία να γράφονται όχι από ανώνυμα διαδικτυακά τρολς, αλλά από διάσημους όπως ο Ίλον Μασκ και η Τζ. Κ. Ρόλινγκ.

Η καταγγελία δεν προσδιορίζει τους δράστες, αν και πολλοί, συμπεριλαμβανομένων και των συγκεκριμένων διασημοτήτων θεωρείται ότι έχουν τροφοδοτήσει το διαδικτυακό μίσος και τις επιθέσεις εναντίον της αθλήτριας.

Με πληροφορίες από ΤΜΖ.com

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.