Αθλητισμος

Ποια είναι η Μάια Μπιτζινέλι, η Ιταλίδα αθλήτρια με το ελληνικό τατουάζ «ποίησις»

Η επικίνδυνη βουτιά της από τα 10 μέτρα που της στέρησε τον τίτλο

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποια είναι η Μάια Μπιτζινέλι, η Ιταλίδα αθλήτρια με το ελληνικό τατουάζ «ποίησις»

Η Ιταλίδα αθλήτρια των καταδύσεων Μάια Μπιτζινέλι μπορεί να μην κατάφερε να πάρει κάποιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού η 21χρονη κατέλαβε την 18η θέση, ωστόσο με την παρουσία της συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα επάνω της.

Το τατουάζ της Μάια Μπιτζινέλι με τη λέξη «ποίησις»

Αφορμή στάθηκε ένα τατουάζ που έχει στον δεξιό της ώμο, το οποίο γράφει με ελληνικά γράμματα την λέξη «ποίησις». Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Έλληνες θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι φρόντισαν να δουν τις προσπάθειες της στην Ολυμπιάδα, με σκοπό να στηρίξουν τη νεαρή αθλήτρια.

Η Μάια Μπιτζινέλι ωστόσο έγινε αντικείμενο αντιδράσεων για την βουτιά της στην κατάδυση από την πλατφόρμα των 10 μέτρων. Επιχείρησε μια κατάδυση με βαθμό δυσκολίας 3,2 με τρεισήμισι περιστροφές στην τρίτη προσπάθειά της στον ημιτελικό της Δευτέρας στο Παρισινό Κέντρο Υγρού Στίβου.

Αλλά η προσπάθεια της 21χρονης τρομοκράτησε το κοινό και την ομάδα σχολιασμού του BBC, καθώς μόλις που απέφυγε να χτυπήσει το κεφάλι της στην πλατφόρμα.

Η Τέιλορ που εκπροσώπησε τη Μεγάλη Βρετανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, σχολίασε στο BBC One: «Κριτές, πρέπει να κάνετε τη δουλειά σας τώρα! Δεν την κάνατε σήμερα το πρωί. Κάντε τη δουλειά σας τώρα. Αυτή είναι μια επικίνδυνη, επικίνδυνη βουτιά. Τα μαλλιά της χτυπούν τον βατήρα, θα πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά γι' αυτό. Τα μαλλιά της χτυπάνε τον βατήρα. Τι παρακολουθείτε από τις θέσεις σας; Τι βλέπετε; Σε αυτό το άθλημα έχουμε καθήκον να φροντίζουμε για την ασφάλεια των αθλητών. Πρέπει να τιμωρείτε. Οι προπονητές, μπορείτε να το δείτε κι εσείς αυτό».

Η Μπιτζινέλι έλαβε βαθμολογία μόλις 41,60 για την κατάδυση της, αλλά δεν φάνηκε να δέχεται ποινή για τον «επικίνδυνο» χαρακτήρα της προσπάθειάς της. Η Ιταλίδα φαινόταν αμήχανη καθώς έβγαινε από την πισίνα και έβλεπε το αποτέλεσμά της να εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη. Εν τέλει κατέληξε στην 18η θέση της τελικής κατάταξης.

Η ίδια είχε τρολάρει τον εαυτό της με μια αποτυχημένη βουτιά στις προπονήσεις της:

@maia.biginelli sono a parigi ma questi video mi fanno troppo ridere😭 - #olympics #paris2024 #olympicteam ♬ The Olympic Theme - Paul Brooks