Αθλητισμος

Τζιανμάρκο Ταμπέρι: Βγήκε από το νοσοκομείο να υπερασπιστεί το χρυσό αλλά δεν άντεξε

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο άλμα εις ύψος αντιμετώπισε θέματα υγείας αλλά πάλεψε μέχρι τέλους

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τζιανμάρκο Ταμπέρι: Τα έδωσε όλα για να αγωνιστεί στο Παρίσι - Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο αντιμετώπισε θέματα υγείας αλλά πάλεψε μέχρι τέλους

Με ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο άλμα Τζιανμάρκο Ταμπέρι ενημέρωσε χθες πως δεν θα αγωνιστεί στον τελικό του ύψους, καθώς μεταβαίνει στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στα νεφρά.

Ο σπουδαίος αθλητής όμως δε τα παράτησε. Ήθελε να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο στην πιο δυνατή στιγμή σε Ολυμπιάδα όταν και μοιράστηκε την πρώτη θέση με φίλο του, Μουτάζ Μπαρσίμ. Ο Ταμπέρι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο για να μεταβεί στο Stade de France και να υπερασπιστεί τον τίτλο του. 

Τζιανμάρκο Ταμπέρι: Βγήκε από το νοσοκομείο να υπερασπιστεί το χρυσό αλλά δεν άντεξε 

Ο Ταμπέρι είχε νοσηλευτεί στην πατρίδα του λόγω κολικού στο νεφρό ξανά πριν λίγες ημέρες, συμμετείχε στον προκριματικό του ύψους χωρίς να καταφέρει να περάσει το απαιτούμενο ύψος (2.27μ.) όμως προκρίθηκε στον τελικό καθώς δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός αθλητών.

Το σώμα όμως τον πρόδωσε στον τελικό, δεν τον άφησε να δείξει για ακόμα μια φορά το ταλέντο του και να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Ιταλός άλτης τερμάτισε στην προτελευταία 11η θέση με 2,22 μέτρα. Η εμφάνιση σηματοδότησε το τέλος ενός δύσκολου ολυμπιακού ταξιδιού για τον Ταμπέρι που θα επιστρέψει πιο δυνατός για να διεκδικήσει επί ίσοις όροις αυτό που είχε στο στήθος του. Το χρυσό μετάλλιο από το Τόκιο.

Η ανάρτηση του Ταμπέρι πριν τον χθεσινό τελικό

«Ο πόνος που νιώθω από το πρωί, όσο δυνατός και αν είναι, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που νιώθω μέσα μου. Ακόμα και αυτό που ήταν η τελευταία μου βεβαιότητα είναι έτοιμο να εξαφανιστεί...» έγραψε στην ανάρτηση, η οποία περιλάμβανε μια φωτογραφία του μέσα σε ένα ασθενοφόρο με έναν ορό στο χέρι του.

Ο Ταμπέρι έγραψε ότι έκανε δύο φορές εμετό και ότι θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να βρεθεί η αιτία της ασθένειάς του. «Ονειρευόμουν τα πάντα για αυτή τη μέρα, εκτός από το να ζήσω έναν εφιάλτη σαν αυτόν», κατέληξε στην ανάρτησή του.

Για τον Ταμπέρι το ταξίδι στο Παρίσι δεν είχε ξεκινήσει και με τους καλύτερους οιωνούς μιας και στην Τελετή Έναρξης ο σημαιοφόρος της ιταλικής αποστολής έχασε τη βέρα του στον Σηκουάνα, στέλνοντας ένα απίθανο «απολογητικό» μήνυμα στη σύζυγό του.